İstanbul’da kar hayatı durdurdu, AVM’ler erken kapatıldı, uçak seferleri yapılamıyor

24-01-2022
Rûdaw
Etiketler İstanbul Havaalanı İstanbul Kar yağışı
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul’da yoğun kar yağışı etkili etkili oluyor. Kentte trafik durma noktasına gelirken, AVM’lerin saat 19.30’da kapanmasına karar verildi. İstanbul Havalimanı’na buzlanmadan dolayı inemeyen uçaklar Çorlu’ya yönlendirildi.

Kar yağışı nedeniyle tüm seferlerin saat 18.00'e kadar durdurulduğu İstanbul Havalimanı'nda pist ve taksi yollarını temizleme çalışmaları sürüyor.

Kar yağışı İstanbul’un birçok ilçesinde etkisini artırırken, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. O-3 bağlantı yolu Esenler mevkisinde trafiğin durduğu, bazı vatandaşların toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih ettiği görüldü.

Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu Topkapı-Büyükçekmece, TEM Otoyolu Bayrampaşa-Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu oluştu.

D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde trafik dururken, Avrupa Yakası sahil yolunda da yoğunluk arttı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre 1300 evsiz kişi çeşitli bina ve otellere yerleştirildi. Sokak hayvanları için de 500 noktada her gün 2 tondan fazla mama dağıtımı gerçekleştiriyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle kentteki alışveriş merkezlerinin saat 19.30'da kapatılacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, ”Kıymetli İstanbullular, ilimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'ler bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacaktır. Hemşerilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim” dedi.

 

Havalimanı'na inemeyen 4 uçak da Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi.  Yaşanan yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti dolayısıyla İstanbul Havalimanı'nın pistinde buzlanma meydana geldi. Bu nedenle Bükreş, Viyana, Odessa ve Bahreyn'den kalkan yolcu uçakları İstanbul Havalimanı'na inemedi.

Kule tarafından Çorlu'ya yönlendirilen uçaklar Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli