MERSİN – Polievine saldırı davasında 5 sanık tahliye edildi

23-10-2023
Etiketler Polievi Mersin Bombalı saldırı Yargı Mahkeme Tahliye
A+ A-

Haber Merkezi - Mersin’de geçen yıl polisevine düzenlenen, 1 polis memurunun yaşamını yitirdiği, 1 polis memurunun da yaralandığı saldırıyla ilgili davada 5 sanık tahliye edildi.

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne düzenlenen saldırıyla ilgili 7’si tutuklu, 2’si firari, 1’i tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

İHA’nın haberine göre Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanıklar Sait D., Abdulgalip G., Zeki Ö., Mazlum K., Mazlum D., Kahraman B. ve Ahmet E. katıldı.

Duruşmada, saldırıyı gerçekleştiren iki kadını AVM önünden alarak polisevinin yakınına götüren taksi şoförü G.Y., tanık sıfatıyla dinlendi.

Takside sıra beklediği sırada iki küpeli kadının yanına geldiğini anlatan G.Y., "Kadınlardan biri bana gelip gidecekleri adresi söyledi. Diğeri benimle konuşmadı. Bana arkadaşlarının yanına gideceklerini söyledi. Kadınları aldım, Tece’de bulunan polisevine yakın bir mesafede bıraktım. Bana kendilerini öğrenci arkadaşlarının alacağını söylediler. Bu iki şahsın üzerinde iki tane sırt çantası vardı. Bu çantalara ben hiç müdahale etmedim, öğrenci olduklarını düşünmüştüm. Bu şahısların terörist oldukları aklımın ucundan bile geçmedi. Giyimlerinden kuşamlarından hal ve tavırlarından bende böyle bir his uyandırmadılar" dedi.

Diğer tanık ve avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mazlum K., Mazlum D., Kahraman B. ve Ahmet E.’nin “yurtdışı yasağı” ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, Zeki Ö.’yü ise “ev hapsi” kararı ile tahliye etti. Diğer sanıklar Sait D. ve Abdulgalip G.’nin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

PKK'nin üstlendiği saldırı 26 Eylül 2022’de düzenlenmişti. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer yaşamını yitirmişti. Saldırganlar üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişlerdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli