Kayıp Narin için arama çalışmaları sürüyor: Sezgin Baran Korkmaz'dan bulana 1 milyon TL ödül

Haber Merkezi - Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için bir yandan arama çalışmaları sürerken, yetkililerden açıklama geldi. Öte yandan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 1 milyon lira ödül vereceğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya Narin'in babasıyla görüştü,  valilikten açıklama geldi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arama çalışmalarına katıldı. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 2 gün önce öğle saatlerinde gittiği Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları sürüyor.

Baran'dan 1 milyon TL ödül

Türkiye'de kara para aklamakla suçlanan ve ABD'de bulunan Sezgin Baran Korkmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Narin Güran'ın bulunmasına yönelik çağrı yaptı. Korkmaz, "Narin’in bulunmasına veya yerini bildiren kişiye bir milyon Türk Lirası hediye edeceğim. Lütfen gözünüzü dört açın, resme bakın" ifadelerini kullanarak, kayıp çocuğun bulunması için kamuoyundan destek istedi.

Anne Güran: Türkiye’ye yalvarıyorum, kızımı bulun, buna gücünüz yeter

Bu arada DHA'nın haberine göre Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran, "Benim kızım saat 13.00’te evdeydi. Öğlen yemeğini yemiştik. Ben sofrayı yıkadım, o da televizyonun tozunu aldı. Sonra saate baktı, 'Ay ben Kur’an kursuna geç kaldım” dedi. 'Kızım gitme sıcaktır, zaten ders bitmiş’ dedim. 'Anne dörde kadar ders var. Yalvarıyorum beni çağırma, sonra Amcam Hüseyinlere gideceğim. Çocukları yeni tatilden gelmiş, kızları özlemişim’ dedi. Ben sadece bunu gördüm, daha sonra kızımı görmemişim. Nereye gitmiş, bilmiyorum. Rica ediyorum, yalvarıyorum. Kim kızımı tutmuşsa, bir köşeye, bir hastaneye, bir caddeye bıraksın, kızımı bana getirsinler. Ben bunu istiyorum. Ben bir şey istemiyorum kimseden, Türkiye'den yalvarıyorum kızımı bulsunlar. Gücü vardır, bir kızım tektir” dedi.

Valilikten açıklama

Valilikten kayıp çocuk ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı olan Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet eden Arif Güran (44) isimli şahıs, kızı olan Narin Güran'ın (8) 21 Ağustos 2024 günü saat 15.30 sıralarında kayıp olduğunu ve tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını beyan ederek 21 Ağustos 2024 günü saat 20.15 sıralarında komutanlığımıza müracaatta bulunmuştur. Kayıp kız çocuğu Narin Güran‘ın bulunabilmesi amacı ile Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri(JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timince Tavşantepe Mahallesi ve diğer bölgelerde geniş çaplı arama faaliyetine devam edilmektedir" denildi.

Yerlikaya, Narin'in babasıyla görüştü

Öte yandan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Sur Kaymakamı Asım Solak ve Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu, aileyi ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak Narin'in babası Arif Güran ile görüştürdü. Güran, kızını arama çalışmalarında verdiği destekten ötürü Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti.

'Kendisinden sadece bir terlik bulunabildi'

Vali Zorluoğlu da yanlarında olmak ve taleplerini dinlemek amacıyla aileye ziyarette bulunduklarını söyledi. Zorluoğlu, "Bir plan dahilinde bütün ihtimalleri de göz önünde bulundurarak çocuğumuzu arıyoruz. Birkaç günden beri bu faaliyetler devam ediyor. Dağ, taş demeden bu çevrede aranmadık yer kalmadı. Kendisinden sadece bir terlik bulunabildi. O çerçevede inşallah bu çalışmalar usanmadan devam edecek. İnşallah bu çabalarımız olumlu sonuçlanır ve buradan Türkiye'ye güzel bir haber veririz" diye konuştu.

Tanrıkulu arama çalışmalarına katıldı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaşadığı köyde kaybolan ve 2 gündür kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın köyüne gitti. Tanrıkulu, Güran'ı arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gazete Duvar’ın haberine göre Güran'ın ailesiyle de görüşen Tanrıkulu, şunları söyledi:

"48 saattir burada etkin bir araştırma yapılıyor gerçekten. AFAD ekipleri, Jandarma, Kayapınar ve Kulp Belediyelerinin arama tarama ekipleri sahada, yan taraftaki mısır tarlasında, su kanalında ve gidebileceği bütün istikametlerde çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin, gönüllülerin araması konusunda herhangi bir eksiklik yok. Kamera sistemleri var. Havaalanına bitişik bir köy olduğu için de güvenlik kameralarının bulunduğu ifade ediliyor. Diyarbakır Valisi de bu alana geldi. Jandarma ekipleri etkin bir araştırma yapıyor. Sağ olarak bulunması noktasında hepimizin beklentisi var."