Türkiye'de en çok aranan 'uluslararası haber kuruluşu' Rûdaw oldu

23-08-2024
Etiketler Rûdaw Uluslararası medya kuruluşları Google aramaları Rûdaw Medya Grubu Journo
A+ A-

Haber Merkezi – Bağımsız dijital platform Journo'nun araştırmasına göre Rûdaw, Türkiye’de yayın yapan uluslararası haber kuruluşları arasında Google’da en fazla aranan kurum oldu.

Medya ve gazetecilik sitesi Journo, “İki haritayla: Hangi ilde, hangi uluslararası haber kuruluşu daha çok aranıyor?” başlıklı haberinde Google arama sonuçlarını araştırdı.

Platformun “İki Haritayla” yazı dizisinde, BBC Türkçe, Rûdaw, Sputnik ve Al Jazeera’nin Google arama verileri baz alındı ve karşılaştırıldı.

Türkiye’de “yabancı ve uluslararası medya kuruluşlarının” hangi ilde, ne kadar arandığının araştırıldığı haberde Türkiye’de son bir yılda 4 kuruluş içinde en çok aranan kurumun Rûdaw olduğu bildirildi.

 

En çok aranan Rûdaw oldu

İlgili haberde “Çoğu ilde dört yayın kuruluşu içinde en çok Rûdaw aranmış. İç Ege ve Orta Karadeniz gibi bazı bölgelerde Sputnik önde. Al Jazeera İstanbul ve Doğu Karadeniz’de, BBC ise sadece Kastamonu, Giresun, Aksaray ve Isparta’da ilk sırada” bulgusuna yer verildi.

Haritaya yer verilen haberde Rûdaw’ın sırasıyla Sinop, Çankırı, Bitlis, Ağrı, Hakkari, Şırnak, Van, Diyarbakır, Mardin ve Iğdır’da en fazla arandığı sonucu çıkıyor.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli