Çanakkale'de yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor: Bin 251 kişi tahliye edildi

23-08-2023
Etiketler Çanakkale Yangın
A+ A-

Haber Merkezi – Çanakkale’de meydana gelen yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Merkeze bağlı 9 köy, 337 hane ve 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Alevler şehir merkezine kadar ulaştı.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, alevlere hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor.

AFAD: Bin 489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 238 arazöz sevk edildi

9 köyün tedbir amaçlı boşaltıldığı, 1500 hektar alanın etkilendiği yangını söndürme çalışmalarıyla AFAD'dan açıklama geldi. Twitter hesabındaki paylaşımında AFAD şunları söyledi: "Çanakkale Damyeri mevkiinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bölgeye; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam, 1.489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 238 arazöz, 66 su tankeri, 64 iş makinesi sevk edilmiştir.

"Çanakkale boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açıldı"

Yangın bölgesine intikal eden Tarım ve Orman Bakanı Sn. İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Sn. Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Sn. Vali Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine etmektedir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve görevli personele yiyecek ve içecek ikramı yapılmaktadır. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açılmıştır. Vatandaşlarımızın orman yangınları ve bu bölgelerdeki yardım ihtiyacı ile ilgili olarak sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri önemle rica olunur.

"Bin 251 kişi tahliye edildi"

Merkeze bağlı 9 köy, 337 hane ve 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Yangından dolayı 34 trafo bölgesinde 25 köy ve 2.279 aboneye elektrik verilemediği bildirilmiştir."

Sağlık Bakanı Koca: 4 kişi yangından etkilendi

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün saat 12.54'te Çanakkale merkezde başlayan orman yangınında 4 kişi dumandan etkilenmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Yangın sebebiyle 23 ambulans ve 4 UMKE timi ile toplam 85 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı yangından etkilenen köylere gitti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alana yayılan yangından etkilenen köylerde incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, Çanakkale Valisi İlhami Ateş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Orman Genel MüdürüBekir Karacabey ve AFAD Başkanı Okay Memiş ile yangın sonrası tahliye edilen köyleri ziyaret ederek, son duruma ilişkin ilgililerden bilgi aldı.

Yangın nedeniyle 4 evin hasar alan Yağcılar ile 3 evin hasar gördüğü Ulupınar köylerine giden Bakan Yumaklı, daha sonra Aşağıokçular, Sarıcaeli ve Belen köylerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, Kalabaklı köyünde konuşlanan Yangın Yönetim Aracı'nda son duruma ilişkin bilgi aldı.

Yağcılar köyünde, yangın nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getiren bir vatandaşın yanına giden Bakan Yumaklı, "Ben Tarım Bakanıyım. Sizin yanınıza geldik. Dedik, hem sizinle paylaşalım, gözümüzle biz de görelim. Ama o yalancıları bir kenara bırakacağız işimize bakacağız. Şimdi biz sizden dua istiyoruz. Biz çalışacağız, siz dua edeceksiniz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli