Soylu açıkladı: Polise bıçakla saldıran kişi El Kaide bağlantılı

23-08-2022
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu Polis Bıçaklı saldırı El Kaide
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Silivri'de satırlı ve bıçaklı bir kişi, kaymakamlıkta görevli polis memurlarına bıçakla saldırdı. 2 polisi yaralayan saldırıdan olay sırasında polis tarafından vuruldu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın El-Kaide bağlantılı olduğunu duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Soylu, "Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri'nin iki üç sefer görüştüğü o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" dedi.

Silivri Kaymakamlığı çevresinde bekleyen polis memurlarına yaklaşan kişi, yanında taşıdığı bıçakla saldırdı. İki polis memuru saldırıda yaralanırken saldırgan ise silahla vurularak yakalandı. Yaralanan 2 polis memuru ile saldırgan hastaneye kaldırıldı.

“Halis Bayancuk’tan etkilenmiş”

İçişler Bakanı Soylu, bir dizi ziyaret için gittiği Silivri'de polise yönelik saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Soylu, saldırganın bilinen biri olduğunu belirterek, "Daha önce, bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) timimiz var, ekibimiz var. Bunların birkaç kez görüştüğü, Silivri'de mukim ve biraz da adli dengesinin ailesi tarafından da defalarca bildirilip şikayetçi olunduğu, son zamanlarda da bu, uzun zamandır mücadele edilen Halis Bayancuk grubu var. O grubun videolarına aşina olmuş. Zannediyorum ondan etkilenerek bir şey yapmaya çalışmış. Arkadaşlar gereğini yerine getirdi. İki polisimizin hafif yaraları var, onlar da iyiler” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli