Ankara’da Moda ve Alışveriş Festivali düzenlendi

Ankara (Rûdaw) - Türkiye’nin başkenti Ankara’da düzenlenen ve pek çok tekstil firmasının katıldığı Moda ve Alışveriş Festivali dün sona erdi.

Koronavirüs salgınıyla beraber pek çok sektör gibi giyim ve tekstil sektörü de yüzde 50’lik bir küçülme yaşadı. Türkiye ekonomisinin can damarlarından giyim sektörünün ihracat rakamlarında da büyük daralma meydana geldi.

Sektörü canlandırmayı amaçlayan ve 18-22 Ağustos arasında düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivali, dün Ankara’da sona erdi. Salgının sektöre etkisine dikkat çeken festival yöneticisi Türkan Eraslankılıç, “Koronavirüsle  birlikte bizim sektörümüz tamamen kapandı. 1 buçuk yıldır herhangi bir organizasyon yapamıyoruz. Tekstil sektörü de etkilendi doğal olarak” dedi.

Tedbirlerin hafifletilmesiyle işlerin eskiye dönmesini bekleyen giyim firmaları, bu anlamda sektörün düzenlediği organizasyonlara katılıyor.

Giyim şirketi sahibi Ümit Bozkurt son durumu, “Haziran’a kadar durum çok kötüydü. Her sektörde olduğu gibi koronavirüs salgını bizi de etkiledi. 1 buçuk yıldır hiçbir iş yapamadık. Her şey kötüydü, ama haziran itibariyle işlerimiz açıldı” sözleriyle aktardı.

Giyim firması bulunan ve pandemi döneminde de satışlarına devam ettiklerini bildiren Filiz Başol ise “Pandemi sürecinde mağazalarımız kapalı kaldığında internet satışlarımız daha da arttı. Kadınlar giyimi sevdikleri için her türlü alışverişlerine devam ettiler” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 100 firmanın katıldığı festivali gezen Nesrin Yılmaz ise fiyatların mağazada olduklarından daha uygun olduğuna dikkat çekerek, “Baktığımız stantlarda fiyatlar uygun görünüyor. Ben bu şirketleri takip ediyorum ve burada daha ucuz olduklarını gördüm” dedi.

Türkiye Çalışma Bakanlığı’nın resmi verilerine göre Türkiye’deki istihdam oranının yüzde 6’sını giyim sektörü oluşturuyor.