Nihat Doğan: Her rejim Kürt kanından besleniyor

23-08-2020
Rûdaw
Etiketler Nihat Doğan Türkücü Rejim Kürtler PKK
A+ A-
Haber Merkezi – Türkücü Nihat Doğan Türkiye’de rejimlerin "Kürt meselesini kullandıklarını" ifade ederek “Her rejim kendi vesayetini tahakküm etme noktasında Kürt kanından besleniyor” dedi.
 
Ünlü türkücü Nihat Doğan, Biz10 TV’de Zeynep Uzun’un programına konuk oldu. Doğan, katıldığı yayında, AK Parti’den HDP’ye kadar pek çok konudaki fikirlerini paylaştı.
 
“Her rejim kendi vesayetini tahakküm etme noktasında Kürt kanından besleniyor” diyen ünlü türkücü, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Söz açık, her rejim kendi vesayetini tahakküm etme soluklandırma, ayakta tutmak ve daha fazla yaşatma adına dönüp dolaştığı yer Kürt’e zülüm, Kürt halklarına zülümdür. Kürt halkına zülüm ediliyor başka bir şey yok.
 
Ben dışarıdan bakan bir gözle bunu görüyorum. Bugün bir sürü Kürt yönetici cezaevinde, ne yapmışlar bu adamlar? Ben hayatım boyunca HDP’ye oy vermedim ama bu bir zulümdür yani. Geçmişte AK partiye oy vermiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum bu bir zulümdür. Şu anda cezaevinde bulunan Kürt siyasetçilerinin hepsi siyasi rehinedir. Fikirlerinden dolayı hiçbir Allah’ın kulunu cezaevine atamazsınız. Bu insanlar ne yapmış ellerine keleş alıp milleti mi taramış? Devleti mi taramış? Yüzde 99’u fikirlerinden dolayı içerdeler, bir gün devran döner. AK Parti kapatıldığı dönemde de siyasi liderlerinde içeriye atıldığı dönemde de biz buna karşı çıktık. Ben buna da karşı çıkarım.”
 
“Kürtler siyasal manada rejimleri ayakta tutmak için kullanılıyor”
 
Türkiye’de Kürt meselesinin "ifade özgürlüğünden ziyade rejim sorunu olduğunu" vurgulayan Doğan, “Bu bir sistemsel bir problemdir, her rejim bakıyor tıkanıyor argüman üretemiyor, siyaset üretemiyor dönüp dolaşıyor Kürt düşmanlığı üzerinden hemen bir paradigma geliştiriyor. Kürtler bu ülkenin kobayı olmuş çıkmışlar. Kürtler bu ülkenin siyasal manada rejimleri ayakta tutmak için kullanılan kobay gibi görülen insanlar. Önce yola çıkarken Kürtler, Kürt kardeşlerimiz, Kürt açılımları vs’si. Gelinen noktada fikri eğer seninle örtüşmüyorsa biraz Kürt halkının çıkar ve menfaati noktasında şeyler söylüyorsan hemen PKK’lı diyorlar içeri atıyorlar”dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli