Baykal: Kasım’da seçim var

23-07-2015
Rûdaw
Etiketler CHP Deniz Baykal erken seçim
A+ A-

Haber Merkezi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Antalya milletvekili Deniz Baykal, “Kasımda seçim var. Bu seçimde en önemlisi muhalefetin kendi içerisinden hançerlenmesi oldu" dedi.

 

CHP eski Genel Başkanı Baykal bugün, partisinin Antalya’nın Korkuteli ilçe teşkilatını ziyaret etti. 

 

Suruç’taki bombalı saldırıya değinen Deniz Baykal, saldırının neden önlenemediğini sorarak, şunları söyledi:

 

“Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir saldırı sonrasında hemen parlamentonun toplanacağını ifade eden Baykal, "Başka bir ülkede böyle bir olay yaşansa derhal toplanır, hükümet istifa eder, yeni bir politika izlenirdi" dedi.

 

Seçimden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapmış olduğu görüşmeyi anlatan Baykal, şunları söyledi:

 

"Cumhurbaşkanına ‘artık geri çekilmeniz lazım’ dedim. ‘Millet yanlış yaptı demeyin, gereğini yapın’ dedim. Ben bu görüşmeyi yaptıktan sonra  basın açıklaması yaptı ve açıklamasında benim söylediklerimi söyledi. ‘Egolarımızdan sıyrılalım’ dedi. Bu çok önemli bir özeleştiridir."

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle TBMM Başkanlığı’na aday olduğunu belirten Baykal, seçimi Milliyetçi hareket partisi’nin (MHP) “sözünde durmaması” nedeniyle kaybettiğini dile getirdi.

 

AK parti’nin hükümet kurmak istemediğini belirten Baykal, “MHP zaten tutumunu belli etti. Yani koalisyon görüşmeleri artık tiyatrodan ibarettir. Kasım’da seçim var. Bu seçimde en önemlisi muhalefetin kendi içerisinden hançerlenmesi oldu" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli