Diyarbakır-Mardin’deki yangına ilişkin Rojava Özerk Yönetimi’nden mesaj

23-06-2024
Etiketler Rojava Özerk Yönetimi Mardin Diyarbakır Yangın felaketi
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava Özerk Yönetimi, Diyarbakır ile Mardin arasında meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangın felaketine ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybederken yüzlerce hayvan öldü ve büyük maddi hasar oluştu.

Rojava (Kuzey ve Doğu Suriye) Özerk Yönetimi, 8 köyü etkileyen yangına dair paylaştığı mesajda ailelerin acısını paylaştığını belirterek başsağlığı diledi.

Yönetim adına yapılan resmi açıklamada Özerk Yönetim, mağdurların yakınlarına taziyelerini iletti.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemişti.

Köy sakinlerinin gereken müdahalenin zamanında yapılmadığını belirttiği yangın sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.

Yangın sonucu Rezan Yılmaz, Azat Yılmaz, Mazher Demir, Nuri Demir, Taliha Demir, Hasan Demir, Şeyhmus Demir, Resul Yılmaz, Sinan Deviren, İsmil Yardım, Ubeydullah Buğdaycı, Abdurrahman Buğdaycı, Kerime Erdenli, Fadıl Demir ve Halime Erdem yaşamını yitirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli