HDP Eş Genel Başkanı Temelli oyunu kullandı

23-06-2019
Rûdaw
Etiketler İstanbul Seçimi AK Parti CHP
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulunda 1417 numaralı sandıkta oy kullandı.

 

Oy kullandıktan sonra basına konuşan Temelli, “İstanbul da meşru olan bir seçim yok sayıldı ve halkın önüne sandık getirildi. Hesapları bu türden adaletsizlik ve hukuksuzluklarla almak üzerine. Ama bu gün inanıyorum ki bugün sandıkta İstanbul halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlarımız sandıkta cevabı verecek” dedi.

 

“Bu bir adalet, demokrasi mücadelesidir” diyen Temelli, “Bu hukuksuzluğa karşı hep birlikte omuz omuza yürüttüğümüz bir mücadeledir. Demokrasi ittifakının en belirgin buluşmasıdır. Bu yüzden stratejimizi 31 Mart’ta olduğu gibi bugünde koruduk, yarında korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

Temelli, “Yarın 24 Haziran sabahından itibaren uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Üçüncü yolda kararlı bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu uzun yolda Türkiye’nin demokrasi ve barışını hep birlikte inşa etmek için çaba göstereceğiz. Yarından itibaren bugüne kadar attığımız adımların karşılığında demokrasi ittifakını Türkiye’nin her yerinde örmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

Sezai Temelli, “Yarın uzun bir yolculuğa çıkıyoruz, herkes heybesini hazırlasın. Heybesine barış, demokrasi, halkların birarada yaşama iradesini koysun. Ortak vatanda demokratik cumhuriyeti var edene kadar, bu yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli