Ankara'dan ABD'nin S-400 teklifine yanıt

23-03-2022
Etiketler Türkiye Ukrayna Rusya S-400
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya gönderilmesi iddialarına ilişkin, "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yazan, eski CIA yöneticisi Paul Kolbe, "Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir" başlıklı analizinde Ankara'nın S-400'leri Ukrayna'ya vermesi yönünde öneride bulundu.

Kolbe'nin analizinin ardından New York Times'ta yer alan haberde, ABD'li yetkililerin Türkiye'nin S-400'leri Ukrayna'ya transfer etmesi yönünde bir fikrin ortaya atıldığı iddia edildi.

Reuters haber ajansı da ABD'li yetkililerin bu öneriyi geçmişte dile getirdiğini ileri sürdü. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın Türkiye ziyaretinde de bu konunun kısaca gündeme geldiği iddia edildi.

Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçeceğine yönelik iddialara cevap verdi.

Rus İzvestiya gazetesine konuşan Demir, iddiayı yalanlayarak "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" dedi.

"Türkiye kendi politikasını ve gideceği yolu kendi belirleyebilir" diyen Demir, "Bizim pozisyonumuz Ukrayna ve Rusya arasında barışı sağlamaktır. Akan kanı durdurmak için her şeyi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, ABD'li yetkililerin Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya gönderme konusunu gündeme getirdiği iddia edilmişti. (Kaynak: Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli