Türk Ordusu’ndan ‘Eşme ruhu’na sert yanıt

23-03-2015
Rûdaw
Etiketler Türk Ordusu Eşme ruhu Öcalan
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’ta okunan mesajında Süleyman Şah Türbesi’nin PYD’nin kontrolündeki topraklara taşınmasını “Eşme ruhu” olarak örnek göstermesine Genelkurmay Başkanlığı sert yanıt verdi.

 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Öcalan için “Hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan teröristbaşı” ifadelerinde bulunuldu.

 

Öcalan’ın örnek gösterdiği “Eşme ruhu” açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun (Süleyman Şah Türbesi) yer değiştirmesi ile ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yolundaki haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu belirtelerek, şöyle denildi:

 

“31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.”

 

Suriye toprakları içinde 37 kilometre içeride bulunan Süleyman Şah Türbesi, IŞİD tehdidi nedeniyle 22 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonuyla Türkiye sınırına taşınmıştı. Türbe, halen PYD kontrolünde Aşme (Eşme) köyünde bulunuyor.

 

PYD, türbenin taşınması operasyonuna YPG’nin de katıldığını açıklamıştı.

 

Öcalan, 21 Mart Newroz’da okunan mesajında “Hem bölgemiz hem uluslar arası dünya için büyük anlamı olan Kobani direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen ‘Eşme ruhunu’ halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli