Akşener, Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Babacan ve Davutoğlu’ndan depremzedeler için bağış

Haber Merkezi - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 depremzede ailenin kirasını bağışlayacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir Depremi’nden sonra İzmirli depremzedeler için başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası, Maraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için de devam ediyor.

Halk TV’de dün gece düzenlenen kampanyaya çok sayıda yurttaş bağışta bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in adına konuştu. Erdem, Akşener’in 3 depremzede ailenin kirasını bağışladığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkan’ımız, milletimize sevgilerini, saygılarını, selamlarını söyleyerek 3 ailenin kirasını bağışlıyor. Bunu da söyleme görevini bana verdi. Bu yayın için çok teşekkür ediyoruz. Hem Sayın Başkan’ımız Tunç Soyer’e hem Halk TV’ye teşekkür ediyoruz. O kadar güzel bağışlar vardı ki. Bu yardım gecesi o kadar kıymetli ki. Şöyle diyorlar, ‘Bu bir poz değil. Birebir ulaştığını biliyoruz. Üç çocuğum adına 500’er lira toplam bin 500 lira bağışlıyorum’ diyor.”

Demirtaş çifti depremzedeler için 10 çadır bağışladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş da, kampanyanın canlı yayınına avukatları aracılığıyla gönderdikleri notta, depremzedeler için 10 çadır bağışladıklarını duyurdu.

Demirtaş çiftinin notunu sunucu Seda Selek okudu. Selek’in okuduğu not şöyle:

“Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu günler de geçecek ama dayanışmayla, el ele vererek geçecek. Bizim halkımıza sözümüz var, ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız; büyük barışı, güçlü demokrasiyi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız. Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderebildik, 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın, bu zorlu mücadelede bir ve beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.”

Kılıçdaroğlu bir maaşını daha bağışladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını daha depremzedeler için bağışladı. Kılıçdaroğlu, “Bu onurlu halk, bir daha kimsesiz kalmasın yeter ki. Biz üstümüze düşeni yapalım. Hiç kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Halkımız dayanışmayı, dayanışma kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş bir ülke. Dolayısıyla bu acıyı da hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Babacan da bir maaşını bağışladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, bir maaşını depremzedeler için bağışladı. Babacan, “Bir yandan hayatını kaybedenlerle ilgili acılar aynı dururken öte yandan kalanlar için, bu depremi atlatan ama zor günler yaşayanlar için güzel bir kampanya başlattınız. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

Davutoğlu bir yıllık kirayı karşılayacak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise yapılan canlı yayına telefon ile katılarak eşi ve kendi adına bir depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacağını açıkladı.