Engin Altay açıkladı: Herkesin gönlündeki aday Kılıçdaroğlu'dur

23-02-2022
Rûdaw
Etiketler Engin Altay CHP Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’lilerin gönlündeki aday” olduğunu söyledi.

Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıklaması konusunda iktidar kanadından gelen baskılar hakkında ise; "Biz aynı noktadayız, vakti zamanı geldiğinde bu açıklanacaktır. Ama saray da bunu çok merak ediyorsa öğrenmenin bir yolu var. Seçim tarihini bugün açıklasın, yarın adayımızı açıklayalım” diye konuştu.

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündem başlıklarını değerlendirdi.

Ukrayna'daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini dile getiren Altay, "Umarız ki Erdoğan'ın kendince ürettiği kehanetler, dünya lideri, bölge lideri olma fantezisi Türkiye'nin başına yeni sorunlar açmaz” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik hamlesini kabul etmediklerini ve kınadıklarını belirten Altay, "Velev ki savaş çıktı; olmasını asla temenni etmiyoruz, inşallah bu beceriksizlikle, bu savrulmayla, bu fantezi dünyasıyla hazırlıksız yakalanıp Türkiye'nin başının ağrıyacağı sorunlarla karşılaşmaz. Bunu umuyoruz ve bunun için de uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin başını belaya sokma”

Altay, enerjide dışa bağımlılığın yanlış, bir ya da iki ülkeye bağımlılığın felaket olduğunu söyleyerek "Doğal gazı bir yere bağladık, sonuçlarını yaşıyoruz" dedi.

Rusya-Ukrayna sürecinde izlenecek politikanın TBMM'de görüşülerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Altay, "Yanına Dışişlerinden yetkili almadan oturup liderlerle konuşarak bu işler olmaz Erdoğan. Türkiye'nin başını belaya sokma. Türkiye'yi gereksiz riske atma. Bir çakıl taşı için hepimiz riske gireriz ama kendin fantezi yapacağım, dünya lideri olacağım, masada yer bulacağım diye Türkiye'yi anlamsız riske ve gereksiz sorumluluğa sokmamasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"Cemevi STK değil ibadethanedir"

Cemevlerinin STK statüsüne alınacağını kaydeden Altay, "Saygı duymuyorsun, bari saygısızlık yapma. Cemevi ibadethanedir. Benim gittiğim caminin elektrik faturasını hangi yolla tahsil ediyorsan, cemevini de öyle yapacaksın. İkisinde de aynı Allah'a dua ediliyor, aynı peygambere salavat getiriliyor. Birini STK, birini ibadethane olur mu öyle şey?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken "CHP'ye oy veren ve üye olan herkesin gönlündeki aday Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarına işaret eden Altay, "Biz aynı noktadayız, vakti zamanı geldiğinde bu açıklanacaktır. Ama çok merak ediliyorsa, saray da bunu çok merak ediyorsa öğrenmenin bir yolu var. Seçim tarihini bugün açıklasın, yarın adayımızı açıklayalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli