Davutoğlu: Montaj yaptılar!

23-02-2016
Rûdaw
Etiketler Davutoğlu KCK PKK YPG PYD TAK PJAK
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısı konusunda, “İnternette basit bir tarama ile bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup, gerçek fail olduğunu iddia ettikleri başka birisinin yüzünü fotoğrafa montajladılar” dedi.

 

Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grubu’nda konuştu.

 

Ankara’da “vahşi bir terör” saldırısının yaşandığını kaydeden Davutoğlu, Türkiye genelinde yapılan güvenlik değerlendirmesinde il bazında çalışmalar yapıldığını kaydederek, başkente has bir güvenlik konseptinin geliştirildiğini söyledi. 


Ankara saldırısının “PKK-YPG işbirliği ile yapıldığını” tekrarlayan Türkiye Başbakanı, şöyle devam etti:

 

“Ancak yine de bu bariz gerçeği bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir kısmı YPG’yi aklamak için PKK’yı öne sürüyor. Bu saldırının sorumluluğunu terör örgütü PKK’nın alt bir örgütün üstlenmesini bu yüzden istediler. İstediler ki YPG ve PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin.

 

İnternette basit bir tarama ile bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup, gerçek fail olduğunu iddia ettikleri başka birisinin yüzünü fotoğrafa montajladılar. Zihin bulandırmaya yönelik bu acemi gayretle bölücü terör örgütünün suçu üstlenerek YPG’yi temize çıkarma taktiğini bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır.” 


Ahmet Davutoğlu, “Eğer böyle bir terör olayını üstlenecekse niye 3 gün beklendi?” diye sorarak, şunları ekledi:

 

“Bizim sağlam tanıklarımız, belgelerimiz ortada. İsteyen bütün devletlerle de bu belgeleri paylaştık. Zaten bunlar hırsız misali sabah akşam isim değiştirip duruyorlar. İsim değişince şeytani emellerini gizleyebileceklerini sanıyorlar. KCK’sı, PKK’sı, YPG’si, PYD’si, TAK’ı, PECAK’ı, şusu busu. Bunların hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleridir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli