Mardin’deki saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı

23-01-2023
Etiketler Mardin Duhok Silahlı Saldırı
A+ A-

Mardin (Rûdaw) - Mardin'de Duhok plakalı cipe düzenlenen ve Kürdistan Bölgesi vatandaşı 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili adliye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Duhok’tan Diyarbakır’a giden Abdullah Salih Mustafa, Çimen Şahin Halid, Hindirin Abdullah Salih, Wahida Haydar Casım ve Ahmed Celaleddin İbrahim, Mardin’de Artuklu-Nusaybin kara yolu Yeniköy mevkiinde araçları durdurularak katledilmişti.

Saldırının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i jandarmadaki işlemlerinin ardından bu sabah Mardin Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıktaki işlemleri sonrası tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden F.A, A.K. ve M.Y. "gece vakti yağma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve birden fazla kişi tarafından silahla yağma", Ç.B. ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan tutuklandı.

M.Ş. ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Gözaltındaki bir zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre A.K., ifadesinde jandarmadaki beyanlarını tekrar ederek, cinayetleri F.A.’nın işlediğini ileri sürdü.

Tetiği çektiği iddia edilen F.A. ise, cinayetleri A.K.’nin işlediğini savunarak, kendisinin zorlandığını söyledi.

Ne olmuştu?

18 Ocak’ı 19’a bağlayan gece, saat 01.00 sıralarında Duhok’tan Diyarbakır’a giden araç Mardin’in Artuklu-Nusaybin karayolu Yeniköy mevkiinde durdurularak içindeki 5 kişiye kurşun yağdırılmıştı.

Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69), eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) ise kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı.

Saldırının hemen ardından önce 4, sonra da 2 kişi daha yakalandı.

Kürdistan Bölgesi yönetimi ve liderler yaptıkları açıklamada olayın bir an önce aydınlatılması için Türk makamlarına çağrıda bulundu.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İçişleri Bakanlığına çağrılarak Ankara'ya iletmesi için protesto notası verildi ve olayın bir an önce soruşturularak aydınlatılması talep edildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf, Türkiye hükümetini saldırının nedenlerini ve ayrıntılarının ortaya çıkarılması için Iraklı yetkililerle işbirliği içinde "acilen" bir soruşturma başlatmaya çağırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli