Kürt milletvekillerinin “piyano” tartışması

22-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine yönelik “piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alsınlar, sokaklara o şekilde çıksınlar” sözleri tartışma yarattı.

 

İçten’e HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan “Çocuklarımızın piyano dersi de kanun, ut, bağlama dersi de Kur’an dersi de Kürtçe dersi de almasını istiyoruz” yanıtını verdi.

 

İçten, “Güvenlik paketine karşı sokağa çıkacağız” açıklaması yapan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş üzerinden HDP milletvekillerini eleştirmişti. İçten, “HDP’nin milleti tekrar terör eylemlerine davet edeceğini sanmıyorum. Eğer davet edecekse, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere kendilerinin Avrupa’da, özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alsınlar, sokaklara o şekilde çıksınlar. Garibanın çocukları üzerinden bu tür terör eylemlerini yapmasınlar” demişti.

 

İçten’e yanıt HDP’li Tan’dan geldi. Tan, yaptığı yazılı açıklamada seçimler yaklaştıkça AK Parti’de listeye girme yarışı başladığını belirtti.

 

Demirtaş’ın elinden geldiği kadar “barışın ve onurlu bir çözümün” olabilmesi için uğraştığını ifade eden Tan şöyle dedi:

 

“AKP’lilerin Demirtaş’ı yıpratarak varabilecekleri bir yer yok. Bu kadar çok konuşacaklarına biraz iş yapsaydılar çözüme çoktan ulaşmıştık. Biz hiçkimsenin çocuğunun dağa gitmemesi için uğraşıyoruz. Çocuklarımızın elinde silah değil, kalem görmek istiyoruz. Çocuklarımızın piyano dersi de kanun, ut, bağlama dersi de Kur’an dersi de Kürtçe dersi de almasını istiyoruz. Çocuklarımızın bu hale gelmelerinin en büyük sorumlusu bugüne kadarki iktidarlardır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli