TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘Kürt bölgesi vazgeçilmez’

22-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Gazeteci Yavuz Semerci, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile kurduğu enerji ilişkilerinin Türkiye açısından vazgeçilmez olduğunu yazdı. 

 

Habertürk gazetesinde haftalık eko-politik analiz yazılarına başlayan gazeteci Yavuz Semerci’nin ilk yazısı Türkiye’nin enerji politikalarına ilişkin oldu. Semerci, “Kürt bölgesi vazgeçilmez” başlıklı yazısında “Enerjide Rusya, İran, Irak ve Azerbaycan aynı politikayı izlerse Türkiye’nin faturası yükselir.

 

Bu nedenle Türkiye’nin gaz zengini Irak Kürdistan Bölgesiyle geliştirdiği ilişki asla vazgeçilemez” tespitinde bulundu.

 

Türkiye gazetesinde manşette yer alan “İmralı’ya kamu düzeni” başlıklı haberde MİT dışında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) heyetinin de İmralı’ya gideceği belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında son günlerde “çözüm süreci” konulu bir dizi toplantı gerçekleştirildiği ifade edilen haberde HDP'lilerle yapılan görüşmelerde ise kamu düzeni sağlanmadan ve silah bırakma aşamasına geçilmeden bir adım atılmayacağı mesajı verildiği bilgisi yer aldı.

Haberde “Ayrıca KDGM İmralı ziyaretlerine başlayacak. KDGM'nin başında bulunan eski MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammet Dervişoğlu, daha önce İmralı'da pek çok defa Öcalan ile görüşen bir isim” denildi.

 

Taraf gazetesinde yer alan “İmralı görüşmelerine tam karartma geliyor” başlıklı haberde ise şu bilgiler yer aldı:

 

“Öcalan’la görüşen heyette yer alan Hatip Dicle, çözüm süreci kapsamında İmralı’da yapılan görüşmelerin bundan sonra gizli yürütüleceğini açıkladı. 17 Aralık’ta İmralı’da gizlice görüşmelerin ilkini yaptıklarını belirten Dicle, ‘DTK olarak aslında şeffaflıktan yanayız. Ancak gelin görün ki, bir de sürecin diğer tarafı var, hükümet, biraz daha olgunlaşıncaya kadar bu konularda hassas olmamızı istedikleri için biz de dikkat etmek zorundayız’ dedi.”

 

Yine aynı gazetede “Çözüm kavgası” başlığıyla verilen haberde “Saray’da (Cumhurbaşkanlığı sarayı) kurulan gölge kabineyle yetkileri tırpanlanan Davutoğlu’nun, çözüm süreciyle ilgili de bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Kulislerde, Davutoğlu’nun çözümden sorumlu Yalçın Akdoğan’la arasının açıldığı, danışmanlarının selamı kestiği konuşuluyor” denildi.

 

 

 

HABER BAŞLIKLARI

 

 

Habertürk: Kardeşimiz olsa kolunu koparırız

 

Sabah: Türkiye iade etti şimdi sıra ABD’de

 

Hürriyet: Karar günü

 

Milliyet: Merkez üssü Suadiye

 

Taraf: Saraydan kaçış

 

Zaman: Karar dökülüyor

 

Vatan: Beni de çarptı

 

Cumhuriyet: Polis ablukasında anma

 

Bugün: Hayal bile edemiyorum

 

Akşam: Paralel şova hukuk ayarı

 

Özgür Gündem: Özerklikle taçlansın

 

Yeni Şafak: O kolu koparırız

 

Star: Kumpas cephaneliği İnterpol dosyasında

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli