İsveç Dışişleri Bakanı Linde Erbil’de

Erbil (Rûdaw) – İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Bağdat’taki temaslarının ardından Erbil’e geldi. Linde, Başkan Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani ve sivil toplum temsilcileri ile görüşecek.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Irak’ın Başkenti Bağdat’a ulaşan Dışişleri Bakanı Ann Linde, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Bağdat’taki temaslarının ardından akşam saatlerinde Uluslararası Erbil Havalimanı’na gelen Linde, Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve Erbil Vali Vekili Hêmin Kadir tarafından karşılandı.

Rûdaw muhabiri Rence Cemal, Dışişleri Bakanı Linde’nin Başkan Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani ile bir araya geleceğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi hükümeti İsveç Temsilcisi Şoreş Kadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç’in Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilere değer verdiğini söyledi.

Kadir, Linde’in yetkililer ile görüşmelerinde Irak ve bölgedeki konuları ve ikili ilişkileri ele alacağını belirtti.

Linde’in ayrıca Erbil’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de görüşmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İsveç Temsilcisi Şorış Kadir, Polonya-Belarus sınırında yaşanan göçmen sorunu konusunda da İsveç’in Kürdistan Bölgesi Hükümetine yardımcı olmak istediğini belirtti.

İsveç, IŞİD’e karşı mücadele kapsamında Peşmergenin eğitimi için 200 askeri danışmanı Kürdistan Bölgesi’ne göndermişti. İsveç’te 150 bin civarında Kürt yaşıyor.