DİYARBAKIR – İş insanı kendisine ‘gamsız’ diyen gazeteciyi dövdürdü

22-10-2023
Etiketler Fuat Bulut Gazeteci Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti
A+ A-

Haber Merkezi - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Güneydoğu Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fuat Bulut'a yapılan saldırıyı kınadı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde gazeteci Fuat Bulut, dün akşam saatlerinde iş adamı İ.Ş. tarafından telefonla tehdit edildikten sonra gönderdiği şahıslar tarafından tekme, yumruk, bıçaklı saldırıya uğradı.

Saldırıyı kınayan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), saldırıya uğrayarak darp edilen Fuat Bulut'un sol kulağında meydana gelen yırtık nedeniyle işitme kaybı yaşadığını ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu kaydetti.

Açıklamada, "Gazeteci Fuat Bulut'a yönelik gerçekleşen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırının cezasız kalmaması ve üyemizin can güvenliğinin sağlanması için Diyarbakır Emniyetinden ve Cumhuriyet Başsavcılığından olayın tüm yönlerini araştırmayı ve saldırganlar ile azmettiricisinin yakalanarak yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmasını bekliyoruz. Fuat Bulut'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, olayın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" denildi.

Saldırı “gamsız” kelimesi nedeniyle oldu

Edinilen bilgilere göre, merkez Kayapınar ilçesinde Amida Haber’in kuruluş yıldönümü için düzenlenen resepsiyona katılan gazeteci Fuat Bulut, aynı masada oturan iş adamı İ.Ş.’ye, ortamda yaş esprisinin açılması üzerine “gamsız” dedi.

Bu sözlere alınan İ.Ş. daha sonra Bulut’u telefonla arayarak “Sen bana nasıl herkesin içerisinde gamsız dersin. Sen kendi kendini mi vurdurtacaksın?” deyip tehdit ederek hakarette bulundu.

Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla pastanede oturan Bulut, pastaneden ayrılıp otoparka doğru ilerlerken, İ.Ş.’nin gönderdiği iki kişi tarafından tekme, yumruk, bıçaklı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Bulut, tedavi altına alındı. Kulağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darp edilen Bulut’un hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fuat Bulut, olayın “Gamsız” kelimesinin anlamının bilinmemesinden dolayı ortaya çıktığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli