Davutoğlu'dan 'Oslo belgeleri' çağrısı

22-10-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, ‘Oslo belgelerini gördüm’  diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, bu belgeleri açıklamasını istedi.

 

Partisinin mitingine katılmak üzere Urfa’ya giden Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

 

‘Oslo belgelerini gördüm’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu belgeleri açıklamaya davet eden Davutoğlu, "Bugün de çıkmış paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. 'Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar' diyor. Çık sen açıkla o zaman, ne diyorsan açıkla. Karnından konuşmak siyasetçiye yakışmaz. İşte buradayız. Her şeyin hesabını verir ama millete meydan okuyanın da hesabını sorarız" dedi.

 

Davutoğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a ise 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerini hatırlatan ‘Beyaz Toros’ üzerinden yüklendi.

 

Van’daki konuşmasının arkasında olduğunu yineleyen Davutoğlu, halkı tehdit etmediğini söyledi.

 

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bütün siyasetini çarpıtma üzerine kuran malum parti, HDP’nin yalanı kendine şiar edinen eşbaşkanı, çirkin iftira ile saldırdı. Beni Kürt, Zaza, Arap kardeşlerimi karanlık günlere dönmekle, faili meçhullerle tehdit ettiğim yalanını ortaya attı. Karanlık dönemi kapatan biziz. Van'da ne dediysem geçen gün, arkasındayım. 90'lı yılların terörüne de, 90'lı yılların JİTEM'ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz.

 

Allah şahit, kim 90'lı yıllara dönmek isterse onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Demir gibi tek bir yumruk olarak duracağız. Kim 90'lı yıllarda olduğu gibi aynı mantıkla insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa onların karşısında da duracağız. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi terör çeteleri kuranların da karşısında duracağız. Dediklerim terörün ve teröre sırtını dayayanların zoruna gitmiş. Çünkü onlar 90'lı yılları özlüyorlar."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli