Depremde kolunu kaybeden Diyarbakırlı genç protez kol için hayırseverlerden yardım bekliyor

22-09-2023
Abdulselam Akıncı
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Sağlık Deprem Mağdur Protez Protez kol Osman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –  Osman, 6 Şubat depreminde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki “Yoldaş” apartmanının enkazından sağ kurtarıldı ancak kolu kesildi.

Osman'ın babası ve erkek kardeşi de enkaz altında hayatını kaybetti. Binanın genelinde ise 60 kişi yaşamını yitirdi. Osman kolunu kaybettiği için gündelik yaşamında zorlanıyor.  Bu durum nedeniyle psikolojisi de bozulan Osman protez kol istiyor ancak 18 yaşını doldurduğu için SGK protez masrafını karşılamıyor.

Osman ve ailesinin protez masraflarını karşılama imkanı yok. Bu nedenle aile bağışçılardan protez kol için destek bekliyor.

Osman'ın henüz evlenemediğini belirten annesi Nakbule, "Depremde yıkılan evi Osman için borçlanarak almıştık. Osman evlendiğinde o evde yaşayacaktı. Ancak deprem bizi öyle bir hale getirdi ki ne ev kaldı, ne koca kaldı. Osman da bu duruma düştü” dedi.

Aynı binanın yıkıntıları altında Osman’ın babası Ali ve 23 yaşındaki kardeşi Murat da hayatını kaybetti. Enkazdan kurtarılan Osman'ın sağ kolu üç gün sonra kesildi.

Deprem mağduru Osman, durumunu şöyle anlattı:

"Kolumu kesmeselerdi vücuduma zarar verecekti. Hatta ölüme bile yol açabilirdi. 18 gün hastanede kaldım. Taburcu olduktan sonra iki günde bir pansunama gidiyordum. Şimdi omuzum biraz daha iyi” diye konuştu.

Depremin üzerinden 7 ay geçti ve Osman'ın yaraları iyileşti ancak kolunu kaybetmesi nedeniyle sosyal aktivitelerden uzak kalan Osman neşesini de yitirdi.

"Hayatım zor bir hayat"

Deprem mağduru Osman, "Ben bu durumdayım. Hayatım zor bir hayat. Bir iş adamının, bir hayırseverin bana yardım etmesini istiyorum” diye konuştu.

Osman'ın annesi Makbule de gözyaşları içinde oğlunun hayatının kolaylaşması için dua ederek şunları söyledi:

"Yani sadece bir protez istiyoruz. İhtiyaçlarını karşılayabileceği, yemeğini yiyebileceği, kıyafetlerini giyebileceği, rahatça dışarı çıkabileceği bir protez takılmasını istiyoruz. Sofraya oturduğumuz çocuklar onun için ekmek doğruyor. Kardeşleri tırnaklarını kesiyor. Umudumuz Allah'ın rahmeti ve sizsiniz.”

Osman ile depremden kurtulabilen aile ferleri yakınlarının yardımı ile kiralık bir eve yerleşmiş durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli