Emekli orgeneral: Hedef ‘Büyük Kürdistan’

22-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de bir dönem “özel temsilci” sıfatıyla, ABD'yle “PKK ile mücadele pazarlıkları” yürüten Emekli Orgeneral Edip Başer, "ABD artık, petrol bölgelerine hakim ve İsrail'in güvenliği açısından hayati olan bir Kürdistan'ı tercih eder" dedi.

 

Hürriyet gazetesine konuşan Başer, ABD’nin Ortadoğu’da son derece önemli çıkarları olduğunu vurgulayarak, “şunları söyledi:

 

“Belki yakın zamanda enerji bağımlılığı bu ölçüde olmayacak ama yine de bölge ticari bakımdan ABD’nin hayati çıkarlarının olduğu bölgelerden biri olmayı sürdürecek. Orada bir diğer önemli faktör de İsrail’in güvenliğinin devam ettirilmesi.”

“Büyük Kürdistan”a doğru gidildiğini ifade eden Edip Başer, “Önce Türkiye Kürdistan’ını da içine alacak bir Kürdistan, ondan sonra da Büyük Kürdistan. Biliyorsunuz, Büyük Kürdistan dedikleri, Kars’tan başlıyor, Erzurum-Erzincan, Sivas ve Malatya’yı içine alıyor, Mersin’e iniyor. Mersin de dahil olmak üzere bir harita” diye konuştu.


Başer, “ABD’nin bundan çıkarı nedir?” sorusu üzerine de, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi artık Amerika için Boğazların eskisi kadar önemi kalmadı. Amerika artık Boğazları elinde tutan bir Türkiye’ye, petrol bölgelerine hâkim ve İsrail’in güvenliği açısından hayati olan bir Kürdistan’ı mutlaka tercih eder.”


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli