Diyarbakır (Rûdaw) – Süleymaniye Üniversitesi’nden 14 öğrenci, Dicle Üniversitesi’nde veterinerlik stajına katılıyor. Öğrenciler, eğitim esnasında Almanya’dan gelen “Roky” isimli köpeğin de tedavisine katıldı.
Süleymaniye Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğrenim gören 14 öğrenci, Dicle Üniversitesi ile yapılan anlaşma sonucunda 5-25 Ağustos tarihleri arasında Diyarbakır'daki Veteriner Fakültesi'nde görülen 20 günlük staj eğitimine katıldı.
Öğrenciler staj döneminde farklı tekniklerin uygulandığı Hayvan Hastanesi'ne getirilen hayvanların tedavilerine katılarak bilgi ve becerilerini artırıyorlar.
Almanya’dan gelen Roky’i tedavi ettiler
Süleymaniyeli öğrenciler hastanede “Roky” isimli köpeğin tedavisine katıldı. Rokky, tedavi için Almanya'nın Stuttgart kentinden Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirildi. Diyarbakır'daki veteriner hekimler Almanya'da tedavi edilemeyen Roky’e burada çözüm buldu. Roky’nin tedavisi, öğrenciler için de eşsiz bir deneyim oldu.
Süleymaniye Üniversitesi öğrencisi Nisar Cemal, "Çok önemli bir vakaydı. Buradaki doktorlar için de iyi bir deneyim oldu. Bu yüzden bütün televizyonlar gelip izledi. Önemli bir şeydi" dedi.
Roky’nin sahibi Dilek Demir Gurbet de "Köpeğim 3 ay boyunca çok acı çekti. Dicle Üniversitesi'nde 2 saatte çözüm bulundu" diye konuştu.
Süleymaniye Üniversitesi öğrencilerinden Pijo Kamil "Gördüklerimiz çoğunlukla nadir görülen veya bizim bölgemizde olmayan hastalıklardır. Gerçekten iyi bir ekip. Yetenekli bir kadro. Bilgimizi artırmak için buraya geldik" diye belirtti.
Öğrencilerden Mustafa Sirwan da burada daha çok ayrıntı öğrendiklerini ve bundan faydalandıklarını söyledi.
"Süleymaniye ve Dicle kardeş üniversite olabilir"
Süleymaniye ve Dicle üniversiteleri arasındaki bu ortaklık projesine Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan İçen öncülük yapıyor.
Her iki üniversitenin “Kardeş Üniversiteler” olduğunu belirten Prof. D. İçen, “Beşeri tıp bölümleri ve diğer bölümlerde okuyan öğrenciler buraya gelip staj yapabilir, uzmanlıklarını geliştirebilir. İki üniversite kardeş olabilir" dedi.
Süleymaniyeli veteriner öğrencilerin göreceği bu stajın ardından iki üniversite durum değerlendirmesi yaparak bu tür grupların eğitimi için koşulları görüşecek.
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın