Erdoğan: Yeni darbe girişimi mümkün

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimine ilişkin, "Yeni bir darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz. Bu kez çok daha fazla teyakkuzdayız" dedi.

 

Reuters'e darbe girişimiyle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eniştemden duyduğum ana kadar darbeden habersizdim. Bu bir istihbarat sıkıntısı. Bunu MİT Müsteşarı’ma (Hakan Fidan) da söyledim” ifadelerini kullandı.

 

“Bu bir silahlı darbe teşebbüsüdür, 24 saatte olacak iş değildir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Saat 4-4.30 civarında eniştemden bir telefon aldım. Haberi alınca doğrusu inanmadım ve hemen MİT Müsteşarı’mızı aradım ama ulaşamadım. Genelkurmay Başkanı’mızı aradım ona da ulaşamadım çünkü telefonlarına cevap veremiyorlardı. Bir yerde beklemeye de girdik. Başbakanı’mızla iletişim kurma gayretinde olduk. Sıkıntılı da olsa irtibat kurduk."

 

Erdoğan, "Saat 8'e kadar bu süreç devam etti. Medya gruplarını bulunduğumuz yere davet ettim ve ilk açıklamayı onlara yaptım. Yaptığım açıklama televizyonlarda o anda yayımlanmadı. Bu defa cep telefonundan yayına girmenin isabet olacağını düşündük" diye konuştu.

 

 

Erdoğan, TSK'nın yeni yapısının gerçekleştirileceğini, "askeriyeye taze kan geleceğini" de ekledi.

 

Cumhurbaşkanı, Genelkurmay'ın talebiyle Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısının bir hafta öne çekilmesi durumu olduğunu belirtti.