‘Sansür yasası’ olarak eleştirilen kanun teklifinin görüşmeleri ertelendi

Haber Merkezi - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sansüre neden olacağı ifade edilen basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda ele alınmasının ertelendiğini bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Özkoç, “Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri, girişimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi için bu hafta ertelenmiştir” dedi.

Özkoç bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ise aynı yasa teklifinin 29'uncu maddesinin Anayasa, hukuk ve gazetecilerin özgürlük hakkını gasp olduğunu belirterek, "Külliyen ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bugün kürsü arkasında tekrar toplanarak fikirlerimizi söyleyeceğiz. Bunu her şeye rağmen Genel Kurula getirirlerse, İçtüzüğe uygun haklarımızdan yararlanarak sonuna kadar karşısında olacağız” dedi.

“Teklifin 29'uncu maddesi geri çekilecek”

İktidarın gerçekleri söyleyenleri susturmayı istediğini kaydeden Özkoç, "Bu, sansür yasası değil, sansürden daha fazlası. Zaten basın sansür altında eziliyor. Bu, haberi yapan gazeteciyi susturmak, haberi ortadan kaldırmak" diye konuştu.

Teklifin 29'uncu maddesinin çekileceğinin söylendiğini, dün bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiklerini, CHP'nin ve diğer milletvekillerinin muhalefeti doğrultusunda "haber kaynağını açıklamayan gazeteciye ceza artırımı" hükmünü durdurduklarını anlatan Özkoç, "Ama haberi yapan, gerçeği yazan gazeteci suçlu. Bilgiyi yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Gazeteciler susarsa Türkiye'de sıkıntılar bitecek mi? İnsanlara gerçeği söyletmezseniz cinayetler bitecek mi? Bitmeyecek, sadece görünmez olacaklar. Zalim zalimliğine devam edecek; masum bundan haberdar olmayacak” dedi.