Yıldırım ve İmamoğlu'ndan 'Gerekçeli karar' açıklamaları

Haber Merkezi - Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimin yenilenmesine ilişkin gerekçeli kararını açıklaması ardından AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından karar ile ilgili açıklamalar yapıldı. 

YSK'nın gerekçeli kararında KHK'lı 6 sandık başkanı ve 3 sandık görevlisi olduğu belirtilirken, 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin de kamu görevlisi olmadığı tespit edildi.

CHP Sözcüsü:  Çalma, çırpma gibi tek bir kelime yer almamıştır

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu değerlendirmelerde bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nın gerekçeli kararını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, "YSK'nın gerekçeli kararının hiçbir yerinde 'çalma, çırpma' gibi tek bir kelime yer almamıştır. Seçimlerin iptal edilmesi, seçmen iradesinin üstünlüğü ilkesine tamamen aykırı olmuştur ve millet iradesi cezalandırılmıştır" dedi.

Yıldırım: Gerekçeli kararda bir tarafın söylemini yazacak halleri yok

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım ise Habertürk'te yaptığı değerlendirmede, CHP'nin açıklamasına cevap verdi. 

Yıldırım, "Oyların çalındığı meselesi, gerekçeli kararda bir tarafın söylemini yazacak halleri yok. Biz bunu halk diliyle söylüyoruz. Bu oylar çalınmasaydı 29 bin 400 olarak açıklanan fark 13 bin 700 seviyesine nasıl düştü buna bakmamız lazım durup dururken mi düştü?" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu: Gerekçesiz karar

Haber Global'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu seçim süreci ve YSK'nın gerekçeli kararını değerlendirdi.

İmamoğlu, "Gerekçeli karar değil gerekçesiz kararla insanların adalete olan duygularını yok edeceksiniz. Özür dileyecekler. Tövbe ederler mi etmezler mi bilemem kendilerine kalmış" diye konuştu.

YSK görevlilerine seslenen İmamoğlu, "Ey YSK'daki demokrasiyi katleden insanlar: Zihinlerinizi netleştireceksiniz. Kamu görevlisi olmayan 700 küsür sandık. Sayım döküm cetveli olmayan 184 sandık. Mükerrer de olabilir. Ben 800 küsür sandık diyorum. Sonuca tesir edecek ne kadar oy var? Ben o sandıklarda 50 bin oy fark mı atmışım? Belki de sayın Yıldırım önde çıkmış" şeklinde konuştu.