AK Parti Genel Başkanı seçildi

22-05-2016
Rûdaw
Etiketler AK Parti Binali Yıldırım Kongre
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bin 405 delegenin oyuyla AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildi.

 

Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmada “Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu, yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi” dedi.

 

Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.

 

Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce adaylığının bin 282 delege imzasıyla kesinleşmesi üzerine salondakiler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşması öncesinde Yıldırım'la ilgili kısa film gösterimi de yapıldı.

 

"AK Partimizin kurucu genel başkanı, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

 

“Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Milletin adamıdır. Büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanıma söz veriyoruz: Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur.”

 

Binali Yıldırım, konuşmasının devamında yaptıklarını ve yapılacak icraatları anlattı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli