Alparslan Kuytul’dan ‘suikast’ iddiası: Türk derin devletidir!

22-04-2022
Etiketler Alparslan Kuytul Furkan Vakfı
A+ A-

Haber Merkezi – Kuytul yaptığı açıklamada bir suikast eyleminden şüphelendiğini belirterek, “Adana'dan Siirt'e iftar programı için giderken 5 defa arabadan indirdiler. Ben hayatımda böyle sıkı bir arama görmedim. Bir suikast planı olduğundan şüpheleniyorum. Bir suikast olursa bunu yapan Türk derin devletidir! Tetikçinin kim olduğuna bakmayın” ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Siirt'teki iftar programına katılmak için yaptığı yolculuk esnasında 5 kez arabadan indirildiğini söyleyerek konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Bir suikast planı olduğundan şüpheleniyorum" diyen Kuytul, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adana'dan Siirt'e iftar programı için giderken 5 defa arabadan indirdiler.

Ben hayatımda böyle sıkı bir arama görmedim. Bir suikast planı olduğundan şüpheleniyorum.

Bir suikast olursa bunu yapan Türk derin devletidir! Tetikçinin kim olduğuna bakmayın."

 

Kuytul kimdir?

Aslen Ağrı’lı olan Alparslan Kuytul, 1965 yılında Adana’da dünyaya geldi.

 Kuytul, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mısır’da El-Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

1994 yılında Adana’da kurmuş olduğu Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile İslami eğitim faaliyetlerine başlayan Kuytul, sosyal medya ve Youtube hesabı üzerinden yaptığı bazı açıklamalarından dolayı 30 Ocak 2018 tarihinde, 4 “terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanıp Bolu F Tipi Cezaevine gönderildi. 22 aylık tutukluluğunun ardından 5 Aralık 2019 tarihinde serbest bırakıldı ve hakkındaki “örgüt üyeliği” suçlamasından beraat etti.

Alparslan Kuytul’un kurucu başkanlığını yürüttüğü Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na, 2 Şubat 2018 tarihinde kayyum atandı.

Kuytul’un Şubat ayında Rûdaw’a verdiği söyleşiyi okumak için tıklayınız.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli