Hükümet’ten CHP-İyi Parti işbirliği yorumu

22-04-2018
Rûdaw
Etiketler Seçim Bozdağ CHP
A+ A-

Haber Merkezi- Türkiye Başbakanı Yardımcısı Bozdağ, CHP-İyi Parti işbirliğine ilişkin “Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir” sözleriyle tepki gösterdi.

 

CHP'den 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesinin ardından hükümetten ilk açıklama yapıldı.

 

Bekir Bozdağ, "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir" dedi.

 

"Bu operasyon Güneş Motel'in tekrarıdır" diyen Bozdağ, sözlerine şunları ekledi:

 

"Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır. Mevcut CHP yönetiminin kendine de CHP’ye de hayrı yoktur. Kendine hayrı olmayanların, milletimize de devletimize de hayrı olmaz."

 

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili "İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu, siyasi bir onursuzluğa imza atmıştır" dedi.

 

Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı:

 

“Eskiye ait olanlar eskide kalıyor ve kendilerini tasfiye ediyorlar. Bir siyasi anlayış yeni bir anlayış geliştiremediğinde eskiyi tekrar eder. Yine gizli kapaklı görüşmeler ve transferler. O yüzden farklı bir Güneş Motel durumu bu. Karşılıklı kirli ittifakların yeni siyasette yeri olmayacaktır. Bu durum bizim demokrasi ve millet iradesine dayalı siyaset anlayışımızla asla bağdaşmamaktadır.

 

16 Yıldır 'Her şey Türkiye için' diyerek verdiğimiz mücadele ve Türkiye'nin geldiği bu noktada artık daha iyi işleyen bir siyasal sistemle yeni dönem daha fazla demokrasi ve hukuk devleti dönemi olacaktır. Daha fazla refah, zenginlik ve özgürlük dönemi olacaktır. Kalıcı huzur, güven ve atılım dönemi olacaktır. 2023 hedeflerimize odaklanma dönemi olacaktır. Yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız hale geldiği bir dönem olacaktır. Onlar kendilerini tasfiye ederken biz ilk günkü aşkla yeni başlıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli