TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘İzleme Heyeti Ada’yı meşrulaştırır’

22-03-2015
Rûdaw
A+ A-
Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin “çözüm süreci”ne ilişkin sorularını yanıtladı. Hükümet ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Dolmabahçe’deki toplantısını yanlış bulduğunu söyleyen Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye basınında geniş yankı uyanırdı.

 

Yenişafak gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini, “Dolmabahçe yanlıştı” başlığıyla verdi. Haberde şu bilgiler yer aldı:

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat’taki Dolmabahçe toplantısını eleştirdi: Oradaki toplantıyı doğru bulmuyorum.Çünkü Başbakan Yardımcısı (Yalçın Akdoğan) ile parlamento içinde olan bir grubun (HDP) yan yana o resmi vermesini şahsen doğru bulmuyorum.”

 

Star gazetesi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzleme Komitesi’ne ilişkin açıklamalarını, “İzleme Heyeti Ada’yı meşrulaştırır” başlığıyla verdi. Haberde Erdoğan’ın şu sözleri yer aldı:

 

“Akil insanları kuran benim. Ama adaya bir de böyle bir ekibin gönderilmesini yanlış buluyorum. Orada kendi tasarruflarını kullanmışlar. ‘Hayırlı olsun’ demek düşer bana.Ama rahatsızlığımı söyleme hakkına sahibim.”

 

Hürriyet gazetesi, dün Diyarbakır’da okunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunu,“Barış yolunda şartlı adım” başlığıyla okurlarına duyurdu. Haberde, “Abdullah Öcalan’ın mektubu Diyarbakır’da okundu. Dolmabahçe’de açıklanan 10 maddelik deklarasyonda mutabakat sağlanırsa PKK silah bırakmayı görüşmek için kongreyi toplayacak” denildi.

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Türkiye: Dolmabahçe mesajları yanlıştı

 

Sabah: Çözüm süreci tüm Türkiye’yi kaplıyor

 

Yenişafak: Dolmabahçe yanlıştı

 

Milliyet: İhanet mektubu

 

Hürriyet: Barış yolunda şartlı adım

 

Star: İzleme Heyeti Ada’yı meşrulaştırır

 

Akşam: Dolmabahçe pozu yanlıştı

 

Birgün: İktidarın tepesinde ‘nevrotik’ atışma

 

Bugün: Öcalan’dan şartlı çağrı

 

Cumhuriyet: Saray’a isyan

 

Habertürk: Nevruz’da 4 mesaj

 

Taraf: Erdoğan’a Newroz şoku

 

Vatan: Çağrı var tarih yok

 

Evrensel: Sorumluluk hükümette

  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli