Özgür Özel: Hatay’ın kaderi muhalif seçmenin elinde

22-02-2024
Etiketler CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay Lürfü Savaş Anket
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylık sürecinde yaşanan tartışmalarla ilgili, "CHP'nin içindeki demokratik tartışma ortamını bir gürültü gibi algılamamak lazım. Tartışma nereye kadar olur aday belirleme sürecinde olur geçer sonra herkes işine bakar. Şimdi işimize bakma sürecindeyiz. Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum" dedi.

Özel, "Şehrin kaderi muhalif seçmenin elinde" diye konuştu.

Bu sabah Halk TV'ye konuk olan Özgür Özel, Hatay için yaptırdıkları anket sonuçlarına değinerek “Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday (Lütfü Savaş)” dedi.

Özel, “Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay’da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay’ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay’ın bir duygusu var, siyaset o duyguları bir yerde yok sayma işi değil o duyguları doğru yönetme işi. Memleketim Manisa’da bir anket yaptık. Hatay’da beş anket yaptık. Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil ama İzmir’e Manisa’ya bir heyet yolladık. Hatay’a üç farklı heyet yolladık dördüncüsü de son kalan aday adaylarının hepsini genel merkezde ağırladık ilçe adayları için. Hatay Büyükşehir, Türkiye’de Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

“Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor”

“Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net” diye konuşan Özgür Özel şöyle devam etti:

"Ben en doğru kararı vermek isterim. Bunun yolu araştırmak soruşturmak.  En doğru karar kendi kararın değildir. Sen Hatay’ı değiştirmek istiyorum deyip inat edersen belki dışarıdan çok başarılı bir lider verdi kararını kesti attı. Sen Hatay’ı kaybettikten sonra 1 Nisan’da, bir de işi zorlaştıran ne RTE Hataylıları tehdit ediyor. Ben o tehdit karşılığını bulmasın istiyorum. Ben yaptım birini aday geçtim, x kişisini atadım kimse bir şey demez. 1 Nisan’da seçim kaybedilince Erdoğan neyde başarılı olmuş olur? Hatay’ı tehdit etmesine Hatay’ı teslim etmiş olurum. Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK parti oyu var bir CHP oyu var bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz. Bu nasıl bir şey diyorum. Diyorlar ki, Hatay ölçüm yapılamaz durumda, Hatay’da duygular hâlâ travmatik. Bir grup kararsız ve muhalif grup var. O grup Hatay’ı AK Parti’ye vermek istemezse Hatay bizde. Bu grup ben oy vermiyorum ya da başka bir partiye oy verdiğinde AKP ile başa başız. Hatay’ı kaderi muhalif seçmenin elinde.

“Şu anda tek başımıza giriyoruz seçimlere”

Elimizden geleni yaptık bence çok doğru adaylaştırmalar yaptık, toplumsal karşılığı olacak. Tabii ki şöyle bir zorluğu var, 2019’da HDP net bir açıklama yaptı ‘AK Parti’ye kaybettirecek stratejiyi benimsiyorum, CHP’nin aday çıkardığı hiçbir yerde aday çıkarmıyorum’ demişti. Çok önemli bir güç AK Parti’ye kaybettirmeye çalışıyordu. İkinci taraftan İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti ile ittifak halindeydik. Onlar da CHP ile birlikte hareket ediyordu. Kabataslak yüzde 20 eklediğinizde bugünkü şartlarda eklediğinizde, bugünkü anketlere yüzde 20 eklemeye kalksanız Türkiye’yi silme her tarafı alırız. Şu anda tek başımıza giriyoruz seçimlere. 

“İmamoğlu İstanbul'u rahat bir şekilde seçimi kazanacak"

Ekrem İmamoğlu İstanbul'u rahat bir şekilde seçimi kazanacak. Geçmiş dönemde İmamoğlu’nun İBB başkanlığı yaptığı dönemde Trabzon’da 4 AK partili milletvekili var, 4 AK Partili bakan vardı, Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle 9, Ortahisar Belediyesiyle 10. 10 Ak Partili Trabzon’a bir tane hafif raylı sistemi yapamadı, bir Trabzonlu İstanbul’a 10 tane metro yapıyor. Ankara'da 1994'te bir Melih Gökçek geldi Ankara'nın 20 yıl anası ağladı. İstanbul bir kere AK Parti'ye geçti 25 yıl boyunca İstanbul'un üzerinde 'Bursa'yı kime verelim Katar'lılara verelim' dediler. Şimdiden Katarlılar'a Kanal İstanbul'un etrafını satmışlardır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli