CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Demokrasi ittifakı sandıkta tekrar kurulacak

22-01-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Veli Ağbaba Kamer Genç CHP Seçim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cuhmur İttifakının karşısındaki en güçlü adayın Millet İttifakı olduğunu belirterek, demokrasi güçlerinin Millet İttifakını desteklemesi gerektiğini söyledi.

Eski TBMM Başkanvekili ve eski CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 7'inci yıl dönümünde Dersim'in Nazımiye ilçesinde düzenlenen anma töreni düzenlendi.

Nazımiye Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen anma programına, Genç'in ailesinin yanı sıra CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anmaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme dair Rûdaw'a açıklamada bulundu.

Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili soruyu yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Cumhurbaşkanın da dediği gibi maalesef hukuk değil gukuk düzeni var Türkiye'de. Hukukun herkese olmadığını biliyor, kendisi de biliyor. Bu adaylık  tartışması bizim açımızdan hukukçuların ve sivil toplum örgütlerin yürüttüğü bir tartışma, herkes gerçekleri biliyor. Ancak biz adaylık konusunda bizim için en iyi aday, Recep Tayyip Erdoğan'dır diyoruz. Umarım sandıkta onu göndereceğiz buna inanıyoruz" dedi.

HDP'li Pervin Buldan'dan Millet İttifakı'na 'adayınızı çekin bizim adayımıza oy verin' açıklamasını da değerlendiren Ağbaba, "Altılı  Masanın aslında aday tartışması yok. Altılı Masa ilk kurulduğu gün bir program açıklamıştı var ve harfiyle işliyor. 26 Ocak'ta ve 30 Ocak'ta önemli bir toplantı olacak, ardından adayımızı netleştireceğiz. Türkiye'nin gerçekleri ortada Tayyip Erdoğan'a karşı en güçlü adayın desteklenmesi gerekiyor. Eğer bu iktidarın yaratmış olduğu özellikle 2018'den bu yana tek adam rejiminin yarattığı hem ekonomi hem ahlak hem siyasi yozlaşmadan kurtulabilmek için, mevcut Cumhur İttifakının karşısındaki aday en güçlü aday Millet İttifakı adayı olacak. Dolayısıyla herkesin Millet İttifakının adayını desteklemesi gerekir. Demokrasiyi kim savunuyorsa, kim insan haklarını savunuyorsa, kim Türkiye'de bu rüşvet çarkının, şatafatın ve israfın bitmesini istiyorsa herkesin Millet İttifakı adayını desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarım Türkiye bu sağ duyuyla davranır" diye konuştu.

"Demokrasi ittifakı tekrar sandıkta kurulacak"

Türkiye'de yapılan ittifak sayesinde birçok belediyenin kazanıldığını hatırlatan Ağbaba, "2019 seçimlerinde İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana'nın alınması hayal bile edilemiyordu. Bu kurulan ittifak sayesinde, demokrasi ittifakı sayesinde bu belediyeler alındı ve çok güzel de yönetiliyor. 25 yıllık bir kirli Ankara düzeninden kurtuldu Türkiye. Melih Gökçek düzeninden kurtuldu. İstanbul'daki İstanbul'u adeta yok eden rant düzeninden kurtuldu. Bu nedenle Türkiye'nin bu düzenden kurtulabilmesi için mutlaka Millet İttifakı adayını desteklenmesi gerekiyor. Ben Türkiye'nin de bunu yapacağına inanıyorum. Bir demokrasi ittifakının tekrar sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Erzurum ziyaretindeki fotoğrafı ile ilgili de değerlendirme yapan Ağbaba, "Devlet devlet olmaktan çıkmış, devletin çivisi çıkmış. Bir taraftan Cumhurbaşkanın oğlunu Valiler karşılıyor. Cumhurbaşkanın oğlu adete paralel milli eğitim bakanı gibi geziyor. Maalesef yargı bağımsız değil, hukuk yok, devletin çivisi çıkmış durumda. Bir eski Başbakanın oğlu göbeğini gere gere valiyle ve jandarma komutanıyla tespih sallıyor. Türkiye'nin gelmiş olduğu halin fotoğrafıdır. Maalesef devlet diye bir şey kalmadı. Devleti ayakta tutan kurumlardır, maalesef kurumlarda bu iktidar döneminde yıpratıldı ve içi boşaltıldı. Bir Türkiye resmidir bu" dedi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016'da vefat eden Dersim Milletvekili Kamer Genç'i andı.

Kılıçdaroğlu, Genç'in 7. vefat yılı dolayısıyla Twitter hesabından paylaştığı anma mesajında, "Demokrasiye darbe vuranlar da yetim hakkına el uzatanlar da karşılarında hep onu buldu. Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda siyasi yaşamını sürdüren, haksızlığa ve yolsuzluğa karşı verdiği cesur mücadelesiyle gönüllerde taht kuran Kamer Genç'i saygı, rahmet ve özlemle anıyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli