DERSİM - SES açıklamasına polis izin vermedi

Dersim (Rûdaw) – Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, Tunceli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis tarafından izin verilmedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) çalışanları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde personele yönelik, baskı, sürgün ve mobing uyguladığı gerekçesiyle kurum önünde pankart açıp basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Basın açıklamasına izin vermeyeceklerini belirten polis ile sendika yöneticileri arasında görüşmede sonuç çıkmayınca, polis gurubu kurum önünde ablukaya alarak kurum dışına çıkardı.

Slogan atarak Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçen grup daha sonra burada basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Polis'in basın açıklamasını engellemesini kınadıklarını belirten SES Dersim Şube Başkanı Kahraman Yürük, “İlimizde yaşanan sorunların başında sosyal hizmet emekçilerine uygulanan kötü muamele, mobbing gelmektedir. Sosyal hizmet emekçileri ellerinden gelen özveri ile çalışırken, idareciler tarafından uygulanan adaletsiz iş bölümleri, çalışanlar arasında ayrımcılık, çalışanın fikri dahi sorulmadan gerçekleştirilen keyfi yer değişimleri iş barışına zarar vermekte, iş verimini azaltmaktadır” dedi.

Yürük, “Uygulanan adaletsizliğe sesini çıkaran arkadaşlarımız ise keyfi tutanaklar ve Pertek ilçesine sürgün tehdidi ile sindirilmek istenmektedir. Üyelerimiz mobing ile yıldırılmaya çalışılırken, siyasi erke sırtını dayamış kimi kesimler ise korunup kollanmakta, soruşturma dosyalarının üstü örtülmekte, soruşturmalar şeffaf yürütülmemekte, soruşturmalarda ismi geçen, soruşturma kapsamında olan ve mağdur olan üyelerimize soruşturmanın akıbeti hakkında bilgilendirme dahi yapılmamaktadır. Maalesef kimi idarecilerin hitaplarının sert ve kaba olduğu, nezaket kurallarına uygun olmadığı yine sendikamıza iletilen sorunlar arasında bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Mesleki tanımların net olmaması, adaletsiz iş bölümünün yanı sıra çalışanlara meslek dışı işlerin verilmesine, meslek çalışanlarının mesleki olmayan komisyonlarda görevlendirilmesine yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kahraman Yürük, "Emekçilerinin sorunları çözülünceye kadar, emekçiler üzerindeki baskı, mobing, keyfi görevlendirmeler son buluncaya kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.