AA: Biri komutan 8 IŞİD'li Hatay'da yakalandı

21-12-2022
Etiketler IŞİD Hatay MİT
A+ A-

Haber Merkezi –MİT ve emniyetin ortak operasyonunda, aralarında IŞİD üst düzey komutanın da yer aldığı 8 örgüt üyesinin Hatay'da yakalandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı, Hatay’da MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla  IŞİD’in  “sahil tabur komutanı” Abu Süleyman El Aşkar kod adlı  Ahmed Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 örgüt üyesinin yakandığını duyurdu.

AA’nın Güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre IŞİD’li Ahmed Ali ve beraberindeki 7 örgüt mensubunun Hatay'da örgüte ait farklı evlerde ikamet ettikleri tespit edildi.

MİT'in istihbari ve operasyonel desteğiyle terörle mücadele birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Ahmed A.K. Ali'nin yanı sıra 7 IŞİD mensubu gözaltına alındı.

Operasyonda 3 tabanca, çok sayıda fişek, 2 bıçak, yaşam malzemesi ve çok sayıda teknik malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Zanlıların, IŞİD’in öldürülen lideri Ebu Hasan El Haşimi El Kureyşi'nin yerine geçen Abu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye biat ettiği ve Türk bayrağını yaktıklarına ilişkin görseller de tespit edildiği aktarıldı.

Yakalanan zanlıların  sorgularında temin ettikleri silahlarla Suriye'ye giderek, Türk askerlerine yönelik eylem yapmaları yönünde talimat aldığını itiraf ettiği belirtildi.

Öte yandan  Suriye sınırından yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri ve jandarma tarafından 19 Aralık'ta düzenlenen ortak operasyonla yakalanan, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan IŞİD üyesi  M.M'nin dün sevk edildiği adliyedeki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkardıktan sonra tutuklandı.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından 19 Aralık'ta yapılan açıklamada, kırmızı bültenle aranan IŞİD  üyesinin, Suriye sınırından yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışacağı bilgisi alınması üzerine sınır hattında takip edilen MM’nin Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri ve jandarma tarafından düzenlenen ortak operasyonla yakalandığı kaydedildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli