Batman’da 14 yaşındaki kız kaçırıldı; ailesi ‘korucular yaptı’ dedi

21-12-2022
Etiketler Batman HDP Ayşe Acar Başaran Kız Kaçırma
A+ A-

Haber Merkezi - Batman merkezde 14 yaşındaki K.A. isimli kız iddiaya göre zorla kaçırıldı. Ailesi, korucuların kaçıran kişiye yardım ettiğini savunurken HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, “Çocuğun bulunması için ne yapıyorsunuz?” siye sordu.

Batman Çamlıca Mahallesi'nde 10 Aralık günü K.A. isimli 14 yaşındaki kızın kaçırıldığı iddia edildi.

İHA’ya konuşan anne Makbule A., kızının henüz yeni 15 yaşına girdiğini ve planlı programlı kaçırıldığını söyledi.

“Daha çocuk, evlenecek yaşta değil” diyen anne Makbule A., Aile Sosyal Bakanlığı’na seslenerek, “Yavrumu onların elinden alıp bize versinler” dedi.

Amcası: Korucular destek veriyor

Yeğeninin evlenecek yaşta olmadığını ve durumun “çocuk istismarına” girdiğini belirten amca Hüseyin A. da, K.A.’nın 19 yaşında yanlarında çalışan Gökhan Y., tarafından kaçırıldığını söyledi.

Kızı kaçıran şahsın ailesinin evini apar topar Batman'dan taşıdığını ve komşularına kız kaçırdıklarını anlattıklarını ifade eden amca Hüseyin A., "Ona destek verenler de Kulp Kayhanlar köyünde, korucular destek veriyor. Aldığımız bilgiler doğrultusunda kızımız onlar tarafından kaçırıldı” dedi.

Hüseyin A., “Korucular, devletimizin onlara verdiği gücü kullanarak bizlere haber gönderiyorlar; ‘Devleti aradan çıkartın, şikayetinizden vazgeçin, biz normal yollarla uzlaşalım’ diyorlar. Biz de bunları kabul etmiyoruz ve sonuna kadar devletimize sığınıyoruz. Aracılar geldiği zaman kabul etmiyoruz. 15 yaşındaki çocuk evlenecek bir yaşta değil. çocuk istismarına giriyor” ifadelerini kullandı.

Başaran: Çocuğun ailesi sesini duyurmaya çalışıyor, haberiniz var mı?

Konuya ilişkin HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da sosyal medya hesabı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı etikeytleyerek şu soruları yöneltti:

“Batman günlerdir Çamlıca Mahallesi’nde dershane öğrencisi 14 yaşındaki K.A.’nın kaçırılması haberiyle ayakta. İddiaya göre 14 yaşındaki K.A., ağabeyi korucu olan G.Y. tarafından kaçırıldı. Çocuğun ailesi sesini duyurmaya çalışıyor, haberiniz var mı?

K.A.’nın ailesi yaşamından endişe ediyor ve mümkün olan her yolla kamuoyuna ve yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Tanıklar, 10 Aralık günü çocuğun G.Y. tarafından önünün kesildiğini ve konuşmaya zorlandığını söylüyor. Çocuğun bulunması için ne yapıyorsunuz?

Anne M. A. ‘Gitmediğimiz yer kalmadı. Nereye başvurduysak, bulacaklarını söylediler. Ancak üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bulmadılar. Görüntüler var ve kim olduğu belli. Kızımı istiyorum’ diyor, görüntüleri izlediniz mi?

“Hiranur Vakfı meselesinde olduğu gibi iki yıl izleyecek misiniz?”

Çocuğu zorla alıkoyanların kim olduğuna dair görüntüler dershanenin olduğu bölgede bulunan Jiyan Parkı'ndaki kameralara yansıdığı halde bir haftadır çocuk nasıl bulunamıyor? Çocuğu bulacak mısınız? Suçun yargıya intikali halinde sürece müdahil olacak mısınız?

Yoksa Hiranur Vakfı meselesinde olduğu gibi iki yıl yaşananları izleyecek misiniz? Çocukların istismar edilmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?”

Başaran, “Siz sorularımıza cevap vermeseniz de K.A. sağ salim bulunana kadar mücadelemize devam edecek, olayın takipçisi olacağız” diye ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu. / Video alıntısı / Rûdaw

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu: Kimseyle sorunu yoktu, kimseden şüphelenmiyoruz

Baba Nizamettin Kabaiş kızını 3-4 gün önce Diyarbakır'dan kendisinin bizzat okula getirdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını, herhangi bir sorunu olsa dahi bunu annesiyle, kız kardeşiyle ya da kendisi ile paylaşacağını söyledi.