Davutoğlu: Milyonlarca Kürt vatandaşımızın oylarını yok sayan kayyım düzenine son verin

21-11-2020
Rûdaw
Etiketler Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi HDP AK Parti Kemal Kurkut Kayyum
A+ A-

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’li belediyelere yönelik verilen kayyum kararlarını eleştirerek, “Milyonlarca Kürt vatandaşımızın oylarını yok sayan kayyım düzenine son verin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Siirt İl Kongresi'nde konuştu.

"Kürtleri yok sayan kayyım düzenine son verin"

AK Parti’nin kayyum uygulamasını eleştiren Ahmet Davutoğlu, “Somut olaylar ve olgularla hukuk kuralları arasında uygun illiyet bağı kurulmaksızın ve hiçbir muhakeme sürecinden geçmeksizin verilen gerekçesiz tüm yargı kararları hakkında işlem başlatın. Bu tür uygulamalara imza atan hakim ve savcıların etkili yaptırımlara tâbi kılınmalarını sağlayın. Türkiye’yi AYM kararlarının gereğini yerine getirmeyen alt mahkemeler ve kamu görevlilerinin sebep olduğu utançtan kurtarın. Bu hususta caydırıcı yaptırımlar öngören yasal düzenlemelerin önünü açın. Milyonlarca Kürt vatandaşımızın oylarını yok sayan kayyım düzenine son verin” dedi.

Bahçeli'den parlamenter sistem ile randevu talep ettiklerini fakat bunun geri çevrildiğini belirten Davutoğlu, MHP liderine Kürtçe cevap verdi:

"Kendi programlarında hala parlamenter demokrasi yazanlar bizimle parlamenter demokrasiyi görüşmekten kaçınıyorlarsa onlara önce kendinizle tutarlı olun deriz. Yok bizimle görüşmelerine hala 'Serok Ahmet' takıntısı engel oluyorsa ona da 'ser sera ser çewa' diye cevap veririz."

Diyarbakır'da Kemal Kurt'un öldürülmesi ile ilgili davada yargılanan polisin beraat etmesini de eleştiren Davutoğlu "İşte yarım yamalak insan hakları dediniz ertesi gün Diyarbakır'da herkesin gözü önünde masum bir Kürt gencini kurşuna dizenler serbest kaldı, bu vahşetin fotoğrafını çeken gazeteciler de 20 yılla yargılanır hale geldi. Çıkıp bir tek cümle söyleyebildiniz mi?" diye konuştu.