Ankara’da lokanta işleten Somalili Abdullah gözaltına alındı

21-09-2022
Etiketler Mohamed Isse Abdullah Somali Ankara Polis
A+ A-

Haber Merkezi – Ankara’nın Kızılay semtinde lokanta işletmeciliği yapan, dükkanı defalarca kapatılan Somalili Mohamed Isse Abdullah gözaltına alındı.

Ankara’nın merkezinde polis baskınlarıyla gündeme gelen ve hakkında 24 Temmuz’da “sınırdışı” kararı verilen Abdullah, gözaltına alındıktan sonra önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne, daha sonra Çankaya Karakolu ve  buradan da Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.

Abdullah’ın avukatları Halil Yılmaz ve Salih Efe, müvekkilleri hakkında verilen “sınırdışı” kararını idari mahkemeye ve Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını, yargı sürecinin devam ettiğini belirtti.

Avukatlar, müvekkillerinin serbest bırakılmaması halinde yeni başvurular yapacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Abdullah’ın başvuru sürecinin devam ettiğine vurgu yaparak; “Özgürlük gasp ediyor, yasayı çiğniyorsunuz,” dedi.

Gergerlioğlu, Abdullah’ın derhal serbest bırakılmasını gerektiğini kaydetti.

Geçen yıl polisler tarafından dükkanında yer alan ve ülkesini simgeleyen sarı, kırmız, yeşil renkleri nedeniyle ırkçı saldırıya uğrayan Abdullah, Ağustos 2021’den bu yana polis baskısına maruz kalıyordu.

Abdullah’ın restoranı Saab’ın, ülkesinin renklerini taşıyan tabelası da polisler tarafından beyaza boyanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli