Bakan Şimşek görevinden istifa mı etmek istedi? İletişim Başkanlığı açıklama yaptı

Haber Merkezi – Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün akşam istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi ancak Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiayı yalanladı.

İlk olarak gazeteci Erol Mütercimler, “Mehmet Şimşek’in çok bunaldığını, iki hafta önce istifa ettiğini ve yeniden ikna ile kaldığını” iddia etti. Şimşek’i ikna eden kişinin de ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olduğu öne sürüldü.

Daha sonra fianansal konularda yorum yapan Altuğ Özaslan da sosyal medya hesabından Mehmet Şimşek istifa ettiğini öne sürdü.

Özaslan, “Sayın Bakan Şimşek’in istifası ve vazgeçirilmesi üzerinden bir bilgi akışı var. Çatı yönetim olarak Sayın Bakan’ın görevde kalması elbette ki önemli ama mali politikanın topal olduğu ve yükün para politikasına bindiği yerde emin olun yabancı yatırımcının gözünde Cevdet Hoca’nın çıpa ağırlığı daha büyüktür. Demem o ki, Sayın Bakan’ın veya Cevdet Hoca’nın görevden ayrılması gibi iki ayrı senaryo da geri dönülemez sonuçlara yol açar. Ama Sayın Bakan görevdeyken Cevdet Hoca görevine devam etmezse de aynı geri döndürülemez negatif sonuçları yaşarız” demişti.

İletişim Başkanlığı yalanladı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise istifa haberinib gerçek olmadığını bildirdi.

DMM'den yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek'in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadeleri kullanıldı.