HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı’ndan park açıklaması: ‘Cinsi sapıklık merkezleri’

Haber Merkezi – HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, “Diyarbakır'ın caddeleri ve sokakları adeta açık hava meyhanelerine dönmüş durumdadır. Bayanlar, çocuklar ve aileler cadde ve sokaklarda gezemez duruma gelmişler. Parklarımızda Kur'an kursları ve camiler vardı. Ama onlar da belediyenin son zamanlarda aldığı kararla kapatılmış ve bunlar cinsi sapıklık merkezleri haline getirilmiştir" dedi.

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, il başkanlığında gündeme dair açıklama yaptı.

Açıklamasında HÜDA-PAR’ın hedef alındığını söyleyen Gülsever, seçimlerde aldıkları oyun hazmedilmediğini belirterek CHP ve DEM Parti’ye tepki gösterdi.  

"Parklar cinsi sapıklık merkezleri haline getirilmiştir"

Gülsever, konuşmasında kafe ve parklara ilişkin şunları söyledi:

"Diyarbakır'da neler oluyor? Diyarbakır'ın caddeleri ve sokakları adeta açık hava meyhanelerine dönmüş durumdadır. Bayanlar, çocuklar ve aileler cadde ve sokaklarda gezemez duruma gelmişler.

Parklarımızda Kur'an kursları ve camiler vardı. Ama onlar da belediyenin son zamanlarda aldığı kararla kapatılmış ve bunlar cinsi sapıklık merkezleri haline getirilmiştir.

Belediye, halkın birlikte yaşadıkları alanlarda 15 yaş altındaki çocukların görmesinin sakıncalı ve ahlaklarının bozulacağı ortamlar oluşturmaktadır."

“Kafeler uyuşturucu baronlarının ve madde bağımlılarının cirit attığı mekânlar haline geldi”

Kafelerin saldırıya uğradığı kentte kafeler üzerinden gündeme getirilen tartışmalara değinen Gülsever, "Buradaki kafeler insanların dinlenme ve kahve içip beraber sohbet edeceği yerlerdir. Şu an bu kafelerin çoğu belediyenin ve yandaşlarının elinde bulunuyor. Özellikle Sur ilçemizde bulunan bu kafelerin çoğu uyuşturucu baronlarının ve madde bağımlılarının cirit attığı mekânlar haline gelmiştir. Bunların hepsini ele aldığımızda bu yaşananların birilerinin eliyle yapıldığını görmekteyiz. 2024 seçimleri sonrası HÜDA PAR yani partimiz oylarını başta Diyarbakır ve Güneydoğu olmak üzere tüm Türkiye’de artırmıştır. Bu artış, onların gözüne batmış ve bundan dolayı hem partimizin önünü kesmek hem de partimizi halkın gözünden düşürmek için saldırılara başlamışlardır" diye konuştu.

DEM Parti ve CHP’ye ilişkin açıklamalarda bulunan Gülsever, şöyle devam etti:

 “CHP’nin arka bahçesi ve PKK'nin siyasi kolu olan DEM Parti bu üçü birlikte şeytan üçgenini kurarak partimize karşı saldırıya geçmiş durumdadırlar. Önce hesap vermesi gereken onlar iken kurulduğu günden beri pak, temiz ve hiçbir şiddet olayına karışmamış olan partimizin ismini o kirli dillerine dolamak suretiyle saldırıya geçiyorlar. Şimdi CHP, önce Dersim'in, Zilan'ın, Şeyh Said ve dava arkadaşlarının Dağkapı meydanında asılmasının hesabını versin. PKK, önce Susa'nın, Başbağlar’ın ve köy yollarına döşediği mayınlar sonucu hayatını kaybeden vatandaşların hesabını versin.

PKK’nin siyasi kolu ve CHP’nin arka bahçesi olan DEM ise; önce Dürümlü köyünde katledilenler ile 6-8 Ekim Kobane bahaneli olaylarda diri diri yakılan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının hesabını versin. Sonra HÜDA-PAR hakkında konuşma cüretinde bulunsun."