URFA- Protokolde yeri değiştirilen Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’dan sitem!

Haber Merkezi – Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Urfa'da düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda protokol krizi yaşandı. Toplantıya Urfa Valisi, AK Parti milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar katıldı. Ancak, toplantı öncesinde Gülpınar için tahsis edilen sandalye kaldırıldı ve yerinin değiştirildiği görüldü. Bu duruma tepki gösteren Gülpınar, durumun Urfa'nın taleplerini dile getirmeye engel olmayacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Urfa temasları kapsamında İl Koordinasyon Toplantısı düzenleyerek kentin yöneticileriyle bir araya geldi.

Ancak o toplantıda Yeniden Refah Partisi Urfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın yerinin değiştirilmesi krize neden oldu.

Sandalye kaldırıldı

AK Parti'nin kale olarak gördüğü kentlerden biri olan Urfa, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde el değiştirerek Yeniden Refah Partisine geçmişti.

Bakan Kurum'un Urfa'daki temasları çerçevesinde düzenlenen toplantıya, Urfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti milletvekilleri Asuman Cevahir Yazmacı ve Mehmet Ali Cevheri katıldı.

Ancak toplantı öncesinde Gülpınar için tahsis edilen sandalye, toplantının başlamasına kısa bir süre kala masadan kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre; toplantının protokol düzenine göre Gülpınar, Bakan Kurum'un yanında olacaktı. Fakat daha sonra Gülpınar'ın protokol yeri değiştirilerek aşağı alındığı görüldü.

"Şahsi taleplerim değil, Urfa'nın talepleridir"

Duruma tepki gösteren Gülpınar, Bakan Murat Kurum'a yönelik "Malatya'da, Maraş'ta, Adıyaman'da da muhalefet partisi belediye başkanı aynı şekilde koordinasyon toplantısında burada değil de orada oturmuştu. Sizin söylediğini siyasi anlayış, siyasi ittifak baştan beri böyle başlarsa farklı bir muameleye tabi tutulursak, burada 350 bin kişinin iradesiyle Allah bize nasip etti, bu koltuğa oturduk. Burada sizin birazdan dile getireceğiniz şeyler direk Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiren talepler. Ben herhangi bir görüntü verme taliplisi değilim. Biz yine de her şartta taleplerimizi sizlere ileteceğiz. Bu talepler benim şahsi taleplerim değil Urfa'nın talepleridir" ifadelerini kullandı.