Kürdistan Bölgesi ve Iraklı iş insanları Türkiye-Irak Ekonomi Zirvesi’nde buluştu

İzmir (Rûdaw) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD)'ın organize ettiği ve 4 gün sürecek olan Türkiye-Irak Ekonomi ve Ticaret Zirvesi bugün İzmir’de başladı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan ticaret ve sanayi odaları başkanları ile iş insanlarının katıldığı zirvede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil ve Süleymaniye’nin yanı sıra Bağdat, Necef ve Kerbela'dan iş insanları da zirvenin davetlileri arasında yer aldı.

Üst düzey katılımın olduğu zirve yarın paneller ve konferanslarla devam edecek.

Zirvede iş insanlarını ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Pandeminin ekonomiler üzerinde yarattığı olumsuzluğun giderilmesinde şehirlere büyük görev düştüğünü belirten Soyer, “Pandemi çok ağır bir zarar verdi. İnsanlığın birçok alandaki ticaret hayatını engelleyen, turizme engelleyen bir sorun yarattı. Şimdi hızla normalleşmek ve hızla bu dönemi savmak mecburiyetindeyiz. Burada tabii şehirlere çok iş düşüyor. Şehirler üzerinden ticaretimizin olması daha kolay. Bu nedenle bugün ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Diliyorum ki ziyaretleri herkes için hayırlı, bereketli sonuçlar doğurur” diye konuştu.