Oğuzhan Uğur'dan Melih Gökçek'e ‘jelibon’lu yanıt!

21-05-2023
Etiketler Oğuzhan Uğur Melih Gökçek Jelibon Babala TV
A+ A-

Haber Merkezi - Babala TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk alacak olan Oğuzhan Uğur, açıkladığı konuk listesine inanmayan Melih Gökçek'e, “Topraktan jelibon çıktığına inanıyorsunuz da benim beyanıma mı inanmıyorsunuz” diye yanıt verdi.

Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur, bu hafta yayınlayacağı Kemal Kılıçdaroğlu programına konuk olarak katılacakların partilere göre dağılımını sosyal medya hesabından paylaştı.

Uğur’un konuk listesine ilişkin paylaşımı şu şekilde:

“Az evvel salon kapasitemizi doldurduk. An itibarıyla salonumuzda 243 Ak partili, 26 Memleket partili, 81 MHPli, 41 Küskün CHPli, 27 Zafer Partili olacak. Hem Türk basını, hem de yabancı basından gazeteciler salonda hazır bulunacak. Dışarıdan şimdilik 3 videolu soru gelecek.  (Artabilir) Bir de torpil yaptığım yakın çevremden 10 kişi soru sormadan izleyecek (olsun o kadar) Son anda iptal eden, ya da vazgeçen olur mu bilemem, her zaman olur ama eksi 10, artı 10 onu göreceğiz. (Ayrıca “nefret ediyorum Kılıçdaroğlu’ndan beni çağırın” diyen ve sosyal medyalarında Sn. Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini tespit ettiğimiz cici kardeşlerimiz vardı ama maalesef onları reddettik.”

“Topraktan jelibon çıktığına inanıyorsunuz da benim konuk beyanıma mı inanmıyorsunuz?”

Oğuzhan Uğur'un bu açıklamasına inanmayan, Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "İsim listesini yayınla inanalım. Nasılsa oraya gelecekler. İsimleri saklama" paylaşımında bulundu.

Oğuzhan Uğur ise Gökçek’in bu bu paylaşıma şu yanıtı verdi:

"Efendim topraktan jelibon çıktığına inanıyorsunuz da benim konuk beyanıma mı inanmıyorsunuz? Buyurunuz geliniz, kendiniz görünüz."

Ne olmuştu?

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, iktidarın her seçim döneminde petrol ve doğal gaz bulduğunu açıkladığını belirterek sosyal medya hesabından iğneleyici şu ifadeleri kullanmıştı:

“Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı.”

“Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş”

Melih Gökçek ise “yerin altında gerçekten jelibon bulunduğuna” inanmış ve bir programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“... Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş.

Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım? sorusu üzerine) Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli