Ege ve Akdeniz bölgelerinde suç örgütlerine operasyon

21-05-2021
Rûdaw
Etiketler Ege Akdeniz Suç örgütü Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde faaliyet gösterdiği belirtilen suç örgütlerine yönelik 8 ilde “Sahil Rüzgarı” adı  verilen operasyon düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre İstanbul merkezli, Antalya, Muğla, Mersin, Balıkesir, Adana, Aydın ve İzmir'de eş zamanlı olarak saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak başlayan 171 kişiye yönelik operasyona özel harekat polisleri de destek verdi.

Özel harekat ekipleri evlerde aramalar yaptı

Operasyon kapsamında İstanbul’da aralarında Sultangazi ve Beşiktaş’ın da olduğu bir çok ilçede eş zamanlı baskınlar yapıldı. İstanbul’da yabancı iş insanlarından  zorla para aldıkları vermeyenlerin iş yerlerine baskın yaparak zorla yağma yaptıkları öne sürülen Kemal C. ve adamlarının diğer suç örgütlerine de silah temin ettikleri kaydedildi.

İstanbul’da yapılan baskınlarda aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler  gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerden biri Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi'nde bulunan 4 katlı binada bir kadını gözaltına alındı. Sultangazi'de ise özel harekat ekiplerinin girdiği evlerde aramalar yapıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü: Çalışmalar 8 ay sürdü

Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef kişiye yönelik  eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli