Akdoğan: Çözüm süreci biter!

21-05-2015
Rûdaw
Etiketler Akdoğan HDP çözüm süreci
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “HDP'nin barajı geçmesi halinde AK Parti iktidarı güç kaybederse, ortada çözüm süreci falan kalmaz” dedi.

 

Yalçın Akdoğan, A Haber televizyonunda canlı yayınlanan "Ajans Bugün" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçip, geçemeyeceği konusunda Akdoğan, "Bizim özellikle şunu söylememiz lazım: HDP'ye oy veren insanlar, HDP'nin barajı geçmesi halinde AK Parti iktidarı güç kaybederse, ortada çözüm süreci falan kalmaz. Yani Çözüm Süreci daha güçlü çıkmaz buradan" ifadelerini kullandı.

 

Akdoğan, "Sürecin sahibi biziz. Biz süreci devam ettiriyoruz. İlgili kurumlarımız da bu konuda üzerine düşen çalışmaları yapıyorlar" dedi.

 

Süreci kendilerinin başlattığını yineleyen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bugün devam ettiğini söyleyenin de yine kendileri olduğunu dile getirdi.

 

"Biz devam ettiğini söylüyoruz, siz bittiğini söylüyorsunuz" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

 

"Çözüm sürecinde ana aktör AK Parti'dir. HDP burada proje olarak sahaya sürülmüştür. Burada bir kaos planı işliyor, bir şekilde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, AK Parti'yi devirmek isteyenler bir plan uyguluyorlar. HDP'yi buna mecbur kıldılar, zorla parti olarak seçime girmelerini sağladılar ve HDP de kendi geleceğini, çözüm sürecinin geleceğini düşünmeden bu zokayı yuttu ve projeyi üstlendi.”  (Ajanslar)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli