Baydemir: Erdoğan’ın istediği Esad rejimi

21-04-2015
Rûdaw
Etiketler Osman Baydemir HDP Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediğinin "başkanlık" değil, Suriye’deki Esad rejimi olduğunu söyledi.

 

HDP Şanlıurfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Leyla Güven, Serhat Dicle Yüksel seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir’de sivil toplum örgütleri ile yemekte bir araya geldi.

 

Osman Baydemir, seçimin sonucunu sandıktaki oylar değil sayanların belirlediğini belirterek, STK ve muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

Baydemir, HDP ile birlikte Meclis’in halka açılacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediğinin de başkanlık değil, Suriye’deki Esad rejimi olduğunu vurguladı.

 

Osman Baydemir, yerel seçimlerde Şanlıurfa'da 80 bin oylarının çalındığını iddia ederek, sandıklara sahip çıkma uyarısında bulundu.

 

Daha sonra muhtarlara hitap eden Baydemir, Bu coğrafyanın Kürt coğrafyası olduğu kadar Arap coğrafyası olduğunun altını çizdi.

 

Zulüm tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getiren Baydemir, şu ifadelere yer verdi:

 

“İnsanlık tarihi aynı zamanda acılar tarihidir, maalesef zulmün tarihidir.Bizim mücadelemiz de yine zulme karşı itirazın olduğu bir mücadeledir. Bu mücadele ilk adımını da bu coğrafyada atmıştır. Özü itibariyle bu mücadele İbrahimi bir mücadeledir. Bütün darlıkların sonu mutlaka ferahlıktır muhtarlarım.”

 

“Sayın Cumhurbaşkanı 'parlamenter rejimden başkanlık rejimine doğru yol alın' diyor” ifadesini kullanan Baydemir, “Emin olun onun talep ettiği, başkanlık rejimi değildir. Onun talep ettiği Suriye’deki rejimdir. Onun talip olduğu Saddam’ın rejimidir, Libya’nın rejimidir” şeklinde konuştu. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli