Çelik’ten Furkan Vakfı üyelerine şiddet açıklaması: Asla kabul etmeyiz

21-03-2022
Rûdaw
Etiketler Kuytul Vakfı Alparslan Kuytul Ömer Çelik
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da dün Furkan Vakfı üyelerinin polis tarafından şiddetle darp edilmesi hakkında, "Biz mücadelelerini her zaman takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimizin içerisinde çeşitli olaylara müdahale ederken orantısız güç kullanılmasını asla kabul etmeyiz" dedi.

Çelik, Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Çelik, Türkiye'nin “Ukrayna'da insani yardımlar ve insani koridorların açılması için sarf ettiği eforun” herkes tarafından takdir gördüğünü belirterek, "Bu insani yardımlar, o insanlara sahip çıkma konusundaki irade aynı şekilde devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın NATO zirvesine katılımında yapacağı görüşmeler bundan sonrası için de süreci belirleme açısından kritik olacaktır” dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Erdoğan'ın katılacağı NATO Liderleri Zirvesi'ne ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Çok yakın zamana kadar, yine bir iki yıllık zaman diliminden bahsediyorum, sırf kendi dedikleri yapılmalı diye NATO üyesi olup da NATO'nun tamamı adına konuşma yetkisi olmayanlar, Türkiye için 'NATO içerisinde güvenilmez bir ortak.' diyorlardı. Şimdi ne diyorlar? 'Türkiye, NATO'da kilit ortaktır.' diyorlar, 'Türkiye, son derece güvenilir bir NATO ülkesidir.' diyorlar. Tabii bu ilkesizliklerin ciddi bir şekilde önümüzdeki dönemde de tartışılması söz konusu olacak ama bütün krizler karşısında NATO nasıl yapacak, nasıl ortak hareket edecek, iş işten geçtikten sonra bir şeyler söylemek ya da birtakım tedbirler ortaya koymak çok işe yaramıyor. Ortak güvenlik açısından, ortak güvenlik mimarisi açısından yeni tehditlere karşı nasıl bir cevap geliştirilecek NATO tarafından, bunların hepsinde Türkiye tabii ki stratejik role sahiptir. Türkiye'nin söyleyecek sözü vardır ve Türkiye'nin söylediği söz sadece kendisini ilgilendiren bir söz de değildir, bütün NATO ülkelerinin ortak güvenliğini ilgilendiren bir sözdür. Dolayısıyla bunların daha çok tartışılacağı, daha çok gündeme geleceği bir döneme de giriyoruz. Tam bu dönem içerisinde belki bu savaş çıktıktan sonraki de ilk NATO zirvesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın çeşitli açıklamalarını biliyorsunuz, geniş ve kapsamlı bir değerlendirme olacaktır orada."

Çelik, Adana'da dün yaşanan olaylara ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"Burada her zaman olduğu gibi kuralımız ve prensibimiz açıktır. Biz mücadelelerini her zaman takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimizin içerisinde çeşitli olaylara müdahale ederken orantısız güç kullanılmasını asla kabul etmeyiz. Orantısız güç kullanılması sonucunda ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez ve bunlar meşru sayılamaz. Zaten bu bahsettiğiniz Adana'daki tablo ortaya çıktığı andan itibaren İçişleri Bakanımız ve Adana Valiliğimiz açıklama yaparak soruşturmanın açıldığını söylemişlerdir. Bizim açımızdan temel prensip budur yani orantısız güç asla kabul edilemez, orantısız güç meşruiyet sınırının dışına çıkmış şiddet demektir. Hiçbir şekilde hiçbir Türkiye vatandaşına karşı orantısız gücün kabul edilmesi söz konusu değil."

Kılıçdaroğlu’na cevap: Böyle bir dünya yok

Ömer Çelik, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin mega projelerine karşı çıkarken bu projeleri gerçekleştiren yatırımcıları da 'çete' olarak nitelendiriyor. Bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine, şunları dile getirdi:

"Bu, Türkiye'nin çok eski bir yarası. Birinci Boğaz Köprüsü'nün yapılmasından başka pek çok eserin gerçekleşmesine kadar. Türkiye'de bu eserleri engellemek isteyen siyasi kampın iki davranış şekli vardır. Bir tanesi bunu gerçekleştirecek siyasi kadroları tehdit etmek. İkincisi ona güç yetiremiyorsa bunu hayata geçirecek iş adamlarını tehdit etmek. Kanunlar çerçevesinde hareket edenleri, bu büyük eserlerin hayata geçmesinde çalışanları bu şekilde ilzam etmek, Türkiye'yi iş göremez hale getirmek, felç etmek, Türkiye'deki yatırım düzenini yok etmeye çalışmaktır. CHP Genel Başkanı, 'İktidara gelirsem şunları serbest bırakacağım, şunların elindeki paralara çökeceğim, şu basın yayın kuruluşlarına ceza vereceğim.' diyor. Böyle bir dünya yok. Hukuktan bahsedip arkasından pek çok hukuksuz eylemi arka arkaya sıralamak maalesef adet haline gelmiş."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli