G.SARAY/F.BAHÇE - IŞİD’den kanlı derbi planı!

21-03-2016
Rûdaw
Etiketler Galatasaray Fenerbahçe IŞİD Türk Telekom Arena
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin önce seyircisiz oynanmasına, ardından da ertelenmesine, IŞİD’in eylem tehdidi nedeniyle karar verildiği ortaya çıktı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ileri bir tarihe ertelenen derbi maçının çıkışına yönelik IŞİD’in kanlı eylem planı yaptığı belirlendi.

 

Türkiye basınında yer alan haberlere göre, IŞİD’in Paris’te 7 noktada yaptığı terör eyleminin bir benzeri İstanbul’da deşifre edildi.

 

İstanbul’da, Türk Telekom Arena’da dün akşam oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası stattan çıkacak taraftarlar arasında eşzamanlı kanlı eylem planı hazırlandığı ileri sürüldü.

 

Newroz yasaklanınca maç…

 

Haberlerde, IŞİD’in hedefinin İstanbul’da yapılması planlanan Newroz kutlamalarına yönelik olduğu ancak bunların iptal edilmesiyle derbiyi hedef aldığı tespitlerine yer verildi.

 

İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti terör ile istihbarat birimlerinin toplantılarının ardından, maçın önce seyircisiz oynanmasına, sonra da ertelenmesine kararı verildi.

 

İstanbul’a yönelik kanlı eylem planını, Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği tren garı saldırısının planlayıcısı olan sözde Gaziantep emiri olan “Ebu Ali” kod adlı Yunus Durmaz’ın yaptığı belirtildi.

 

İddialara göre, Ankara’daki saldırıdan aranan ve gıyabında tutuklama kararı verilen Durmaz’ın Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptığı, İstanbul’da olduğu da tespit edildi.

 

Durmaz’ın Gaziantep’teki evine yapılan baskında ele geçirilen dijital verilerde bir çok kanlı eylem planı da deşifre edilmişti. Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi ile 18 ilde 25 noktayı hedef alan saldırı planı ortaya çıkarılmıştı.

 

Erdoğan: Ciddi istihbarat

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber canlı yayınında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

"Galatasaray - Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince ve bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk."

 

Erdoğan, bugün Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarını kabul edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli