TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 21 Şubat Çarşamba

21-02-2018
RÛDAW
Etiketler TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 21 Şubat Çarşamba
A+ A-
Star: Afrin göründü

Mehmetçik Afrin’e adım adım ilerlerken terör örgütünün lojistik desteğini kesmek için de bölgeyi dört koldan kıskaca aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir kuşatmasının önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Osmanlı tokadını merak ediyorsanız Afrin’e gelin” dedi. AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda partililere hitap eden Erdoğan, şu mesajları verdi…

Bu sabah itibarıyla şu ana kadar bin 715 terörist etkisiz hale getirildi.

Adım attığımız her yerin bundan sonra güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Aynı şekilde sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek hem de terör örgütünün kimseyle pazarlık yapabilme imkanı kalmayacaktır.

Yeni Şafak: Gelirseniz böyle olur

Türkiye ve Mehmetçiğe tehdit mesajlarıyla kameralar önünde Afrin’e geçiş yapan Hizbullah milisleri ve İran destekli Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı. 20 araçlık konvoy, Esed kontrolündeki Nubl’den Afrin’e geçtikleri sırada SİHA füzeleri ve obüs atışlarıyla uyarılınca geldikleri yere geri döndü.

PKK’nın yardımına koşmak isteyen Şebbihalar, Esed kontrolündeki Nubl’den Afrin’e geçtikleri sırada SİHA füzeleri ve obüs atışlarıyla uyarılınca geldikleri yere geri döndü. Türkiye ve Mehmetçiğe tehdit mesajlarıyla kameralar önünde Afrin’e geçiş yapan Hizbullah milisleri ve İran destekli Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı. Üzerine ağır makineli otomatik silahlar ve hafif sahra topları yerleştirilmiş minibüs-kamyonetle oluşturulan yaklaşık 20 araçlık konvoy, bombardımanı görünce daha fazla ilerleyemedi. Konvoy geçişini bombardıman sırasında Lübnan Hizbullahı’na yakın el-Mayadeen televizyonu da yayınlıyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bombalı mesajını gören konvoy geri dönünce, hem Suriye televizyonu hem de Mayadeen TV yayınlarını kesmek zorunda kaldı.

Cumhuriyet: Yargının iki yüzü

Kırmızı bültenle aranan Ankara Gar katliamı sanığı IŞİD emiri Nusret Yılmaz, iki kez yasal yollardan Gürcistan’a geçti. Gürcistan, Yılmaz’ı “aranıyor” diye iki defa Türkiye’ye iade etti. İkisinde de gözaltına dahi alınmadı. Başına 1 milyon TL ödül konulan Yılmaz’ın şimdi nerede olduğu bilinmiyor. Diyarbakır’da 22 Aralık’ta yakalanan, IŞİD’in bombacısı olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriyeli Afra Şaar, ilk duruşmada tahliye edildi. İstanbul’da belediye otobüsünde cep telefonundan haber okuyan Deniz Aktaş, “muhbir vatandaş” ihbarıyla tutuklandı.

Adalet Bakanlığı’nın “gizli” bir yazısıyla, 100 kişinin öldüğü Ankara Tren Garı katliamının kırmızı bültenle aranan sanığı IŞİD emirlerinden Nusret Yılmaz’ın “yasal yollardan”, elini kolunu sallayarak Türkiye’den Gürcistan’a geçtiği ortaya çıktı. Sarp Sınır Kapısı’ndan geçen Nusret Yılmaz’ın arandığını gören Gürcü makamları, Yılmaz’ı Türkiye’ye sınır dışı etti. Buna karşılık sanık Yılmaz, gözaltına alınmadı. Adalet Bakanlığı’nın Ankara ve Gaziantep Başsavcılıklarına gönderdiği yazıda, Nusret Yılmaz’ın sınır dışı edilmesinden iki gün sonra yeniden Sarp Sınır Kapısı’ndan geçmeye çalıştığı, ancak Gürcü makamlarının buna izin vermediği ifade edildi. Gürcistan’a geçemeyen ve Türkiye’de kalan Yılmaz’ın neden gözaltına alınmadığı, soru işaretine neden oldu.

Birgün: Taciz etmemeyi öğreneceksin

Erdoğan, istismar konusuna ‘zina’yı da kattı. Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Güllü, Erdoğan’a tepki göstererek, “Çok yanlış bilgilerle donanımlılar” diye konuştu

Cinsel istismar vakalarının artmasının ardından toplumsal tepkiler her geçen gün büyüyor. Artan tepkiler üzerine daha önce reddettiği komisyonu kurma kararı alan AKP ile ortağı MHP’nin istismarlara karşı ‘önlem söylemleri’ tartışmaya yol açtı.

Meclis’teki grup toplantısında ‘İdam önerisi’ ile sahne alan MHP Lideri Bahçeli’nin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘düzenleme yapılacağını’ söyledi. “İstismar sözü ile ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklık istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek dinamittir, alçaklıktır. Göz yumamayız” diyen Erdoğan, konuyu Bakanlar Kurulu’nda ele aldıklarını söyledi.

Türkiye: Düzenbazla yürümeyiz

"Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Bizim kırmızı çizgilerimizi yok sayanların alınlarının ortasına bu çizgiyi çizmek boynumuzun borcudur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Afrin operasyonundan çocuk istismarına kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi. Erdoğan şöyle konuştu: Harekât hem güvenlik güçlerimizin hayatını riske atmamak hem sivillere hassasiyeti ile hareket ettiğimiz için  yavaş ilerliyor görülebilir. Ama şurası unutulmamalıdır ki; Biz oraya hâlen ülkemizde yaşayan yüz binlerce bölge halkı için güvenli ve yaşanabilir bölge olabilmesi için bu hâle getirmek için girmiş bulunuyoruz. Adım attığımız her yerin bundan sonra güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Aynı şekilde sahada belli hazırlıkların yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecek.

Böylece şehire galen yardımların hem önü kesilecek hem de terör örgütünün kimse ile pazarlık yapabilme imkânı kalmayacaktır. Türkiye’yi güneyinde oluşturacakları terör koridoru ile çevrelemeye, esir almaya kalkanlara bu işin öyle kolay olmadığını göstermekte kararlıyız. Türkiye’nin kırmızı çizgilerini yok sayanlara, gerekiyorsa alınlarının ortasına bu çizgileri nakşederek var olduğumuzu göstermek boynumuzun borcudur.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli